“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ALARMANTNO: Oko hrvatsko-srpske granice helikopteri, pucnjava u selu, migranti po dvorištima…

Posted by on stu. 25th, 2016 and filed under IZBJEGLIČKA KRIZA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

vojna_policija_vs-n0av4eyxpb8ftpzhxfe5wxpli6j6whruljbpj1q0h4Stanovnici istočnog dijela županjske Posavine, smještene na tromeđi Hrvatske, BiH i Srbije, kažu kako ilegalni migranti već danima šeću spačvanskim šumama te sve češće ulaze u njihova sela, piše Glas Slavonije.
Kako navode mještani, veću skupinu vidjeli su prije nekoliko dana u središtu Vrbanje. Tada su ih policajci potrpali u ‘marice’ i odvezli u smjeru Otoka.
‘Svako malo vidimo da policija dovede nekoliko migranata. Potkraj prošlog tjedna bila je veća skupina, njih 15-ak, uglavnom ogrnuti dekama posjedali su na stazu uz kuće u blizini policijske postaje i onda su ih odveli’, ispričao je jedan mještanin.
Stanovnici Račvanca kažu kako je sve to krenulo još potkraj kolovoza i početkom rujna, kada su spazili helikopter koji je počeo nadlijetati granično područje sa Srbijom. Počeli su se zaključavati u kuće te su na stalnom oprezu.
Mještani u strahu
‘Nije ugodno. Mi smo tu na granici i sama spoznaja da vam nepoznati ljudi, stranci, možda šeću po dvorištu, u nama budi strah’, rekli su mještani.
Mještanin Đurića kaže da su policijska vozila stalno na šumskim cestama i lenijama.
‘Nedavno su i kod nas u Đurićima uhvatili nekoliko migranata, spavali su u jednom dvorištu. Prije 15-ak dana se i pucalo na ulazu u selo. Migranti su, kako doznajemo, iz Srbije u Hrvatsku ušli preko Save iz Brezova polja i policija ih je lovila na tabli između Račinovaca i Đurića. Psi su cijelu noć lajali. I neku me večer trgnuo lavež. Izašao sam ne paleći svjetlo, još sam malo napucikao pse, kad netko iz mraka viče: “Ne startaj ih, mi smo policija.” Rekao sam im: “Dečki, oprostite, ali oko mene je deset praznih kuća i ja se moram paziti”, ispričao je jedan od mještanina.

IZVORNO

 

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH