“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Animacija o Domovinskom ratu: Pogledajte izvanredan film koji je razljutio Srbe

Posted by on tra. 19th, 2016 and filed under BRANITELJI, POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Animacija-o-Domovinskom-ratu-Pogledajte-izvanredan-film-koji-je-razljutio-Srbe_articleHrvatski povijesni muzej snimio je animirani dokumentarni film o ratu u Hrvatskoj i BIH-a te o ulozi Hrvatske vojske u obrani zemlje.  Nakon što je postao javno dostupan film je u srpskim medijima odmah napadnut kao tendenciozan i prosustaški

Citiramo srpski Telegraf: ‘Fim prikazuje navodni velikosrpski zločinački pothvat u koji su bili uključeni Srbi iz Hrvatske. Veliča se uloga hrvatske vojske ne samo u Hrvatskoj već i u BIH-a’, piše Telegraf pod naslovom ‘Hrvati napravili animirani film. Srbi su krivi za sve, Hrvati ni za što’.

Ispod teksta su se brzo pojavila serija uobičajenih komentara o ‘ustašama’  ‘ i granici Karlovac-Karlobag-Virovitica. U nekim komentarima čak je pomiči do Učke. (‘Da vam nije Zapada zapadne grankice Srbije bili bi do Istre’)

Animirana karta izrađena je 2012. za potrebe izložbe ‘Domovinski rat’ povodom obilježavanja 20 godina od agresije na Hrvatsku. Animaciju su napravili stručnjaci tvrtke Nikmon.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH