“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

BJELOVAR ŽELI VODU IZ ĐURĐEVAČKIH BUNARA

Posted by on tra. 30th, 2014 and filed under GOSPODARSTVO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

tumb_201404301508000.bajs-lackovic-1
ĐURĐEVAC – Sastanak đurđevačkog gradonačelnika Željka Lackovića i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa potvrdio je zajednički interes u rješavanju pitanja vodoopskrbe – đurđevačkog domaćina za isporuku vode, a bjelovarskog gosta za opskrbu iz tamošnjih bunara. Naime, susjednu županiju i grad Đurđevac već dugi niz godina voda na taj način povezuje, a razgovori su pokazali zajednički interes da tako i ostane, pogotovo zbog oko 50 milijuna kuna koje su Hrvatske vode proteklih godina uložile u spajanje dva vodoopskrbna sustava, u cjevovode i gradnju objekata poput vodospremišta na Banovom stolu. Bajs i Lacković suglasni su da opskrba treba ostati kakva je sada, unatoč pokušajima da u posao uđe treća strana, koju domaćin sastanka nije imenovao, ali nije teško otkriti o kome se radi.

– Mi jednostavno ne želimo prihvatiti takav odnos snaga gdje će se forsirati vodocrpilište i područje koje sada ima dvostruko veću cijenu nego što je mi imamo, kazao je Lacković.

Đurđevački gradonačelnik veli da je na sastanku potvrđeno kakva bi šteta gradu i okolici bila učinjena neizgradnjom, ili bolje rečeno nedovršenjem tamošnjeg vodocrpilišta.

– To je investicija od još nekakvih 10 milijuna kuna, a zadovoljila bi u potpunosti i potrebe Đurđevca i 9 općina koje se sada opskrbljuju vodom i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a da ne kažem da postoji potencijal prema Pitomači i virovitičkom kraju, gdje nam je spoj između dva županijska magistralna voda ispod dužine jednog kilometra. Dakle, razvijaju se značajni potencijali za upravo razvoj vodocrpilišta na našem području, naglasio je đurđevački gradonačelnik.

Lacković dodaje da je potpuno jasna i logika kojom se u toj priči vodi Bjelovarsko-bilogorska županije. Oni i dalje žele imati sigurnu i kvalitetnu isporuku vode, ali ne po cijenama koje su u Koprivnici dvostruko veće nego u Đurđevcu.

Izvorni članak možete pročiati OVDJE

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH