“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Borba za Srb

Posted by on srp. 22nd, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

A-HSP - djurok.comZagreb, 21. 07. 2016.

Autohtona – Hrvatska stranka prava od uručivanja rješenja o zabrani javnog okupljanja pod nazivom „ Predavanje o Domovinskom ratu „ u Donjem Srbu tvrdila da nije zakonito.

Da je ovo nezakonito rješenje  šaljemo Vam  izjavu načelnice Općine Gračac Nataše Turbić :

MUP je tražio ovlasti iz djelokruga Komunalnog redarstva, ali mi smo im dali obrazloženje da spomenik i prostor oko njega nije u vlasništvu Općine Gračac pa tamo mi ni nemamo ovlasti. To je u vlasništvu Republike Hrvatske, kazala nam je Turbić.

Autohtona – Hrvatska stranka prava podnjela je u roku od tri dana od dana dostave rješenja  tužbu nadležnom Upravnom sudu.

Danas, u srijedu 20. srpnja 2016. godine otišli smo na Upravni sud u Zagrebu da dobijemo uruđbeni broj predmeta i da uputimo zahtjev za žurnim postupkom.

U uruđbenim prostorijama Upravnog suda u Zagrebu na stolu smo zatekli našu tužbu koja se prosljeđuje Upravnom sudu u Split ?

Umjesto da se u hitnom postupku odlučuje o našoj tužbi kako propisuje Zakon ona se  pokušava prebacivanjem u drugi grad zadržati i odugovlačiti radi interesa Srpskog narodnog vijeća i Milorada Pupovca.

Urudžbeni broj predmeta je : USL – 2300 / 16

Članak 14. Zakona o javnom okupljanju govori :

Ministar unutrašnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanje i javnog prosvjeda. Rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog i javnog prosvjeda.

Postavlja se pitanje ?  Zašto je  ministar unutrašnji poslova Vlaho Orepić prvo dozvolio naše javno okupljanje , a nakon devet dana njenog održavanja zabranio ?  Milorad Pupovac vršio je strahoviti pritisak na ministra unutrašnjih poslova Vlaho Orepića koji je prekršio Zakon i donio nezakonito rješenje.

Upravni sud u skladu sa zakonom ne može donjeti niti jedno drugo rješenje već presuditi u korist Autohtone – Hrvatske stranke prava i rješenje proglasiti ništetnim..

Ovim putem pozivamo Upravni sud u Splitu da odmah i po žurnom postupku riješi ovu nezakonito rješenje.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nakon pozitivnog rješenja vraća se u Donji Srb i nastavlja do 01. kolovoza održavati svoja predavanja o Domovinskom ratu.

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik , Dražen Keleminec

 

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH