“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Branio državu za 6,5 milijuna kuna

Posted by on stu. 28th, 2017 and filed under BRANITELJI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

23 godine dug sudskih proces izgleda nije “dovoljan” da uništi život Hrastovu i njegovoj obitelji. Država za koju se borio od njega sad traži novac

Kao da nevjerojatno duge 23 mučne godine sudskog postupka za slučaj ubojstva 13 srpskih rezervista na Koranskom mostu u rujnu 1991. godine nisu bile dovoljne da unište dobar dio života Miše Hrastova, država za koju se borio odlučila mu je pokazati da uvijek može i gore.

Republika Hrvatska od Miše Hrastova traži nevjerojatnih gotovo 6, 5 milijuna kuna na ime takozvanog regresnog potraživanja. U prijevodu, Republika Hrvatska isplatila je taj iznos članovima obitelji ubijenih srpskih rezervista kao naknadu štete za njihove pretrpljene duševne boli i slično, a sada od Hrastova traži da taj iznos on vrati Hrvatskoj.

 Osnova svih zahtjeva je to što je proglašen krivim

Potvrdila je to i njegova odvjetnica Iva Zlatić.
– U ovom trenutku vodi se 13 postupaka za naknadu štete protiv Miše Hrastova, a očekujemo još barem jedan.  Osnova tih regresnih zahtjeva je to što ga je Vrhovni sud proglasio krivim, objašnjava Zlatić. 

U prijevodu, da Hrastov nije proglašen krivim, a za što je već odležao zatvorsku kaznu te prošle godine pušten u prosincu na slobodu, ne bi bilo moguće da država sredstva koje je isplatila obiteljima srpskih rezervista, od njega naplati.

Isplaćeni iznosi obiteljima rezervista od kojih “boli glava”

Riječ je o iznosima od kojih “boli glava”. Sve obitelji žive u Srbiji, a iznos koji je  isplaćen samo jednoj iznosi  više od 1,6 milijuna kuna, neki su dobili  832 tisuće kuna, neki 789 tisuća kuna i slično, sve na teret hrvatskog državnog proračuna. Sad bi Hrastov skoro 6,5 milijuna tako isplaćenih kuna trebao “vratiti” državi za koju se borio.

Odvjetnica Zlatić napominje da se svi postupci vode na Općinskom sudu u Karlovcu, ali i da nijedna presuda još nije postala pravomoćna. Postane li, država će “sjesti” na sve što Mišo Hrastov ima kako bi se od njega naplatila. Za sve Karlovčane Mišo Hrastov simbol je otpora i borbe za grad koji je u rujnu te 1991. godine bio izložen napadima srbočetničkih agresora koji su prijetili ulaskom u Karlovac.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH