“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Ćesić Rojs državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna koje je oprostio Hrvatskom dragovoljcu

Posted by on svi. 24th, 2017 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku

Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je umirovljeni general i bivši pomoćnik ministar obrane Ljubo Ćesić Rojs u ožujku 2014. osuđen na rad za opće dobro i povrat novca jer je Nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga, javlja HRT.

Viši sud djelomično je prihvatio Ćesićevu žalbu tek u dijelu vezanim uz troškove kaznenog postupka za optužbe zbog kojih je oslobođen, doznaje se iz presude donesene u travnju koja je danas objavljena na stranici Vrhovnog suda.

Ćesić Rojs je na Županijskom sudu 2014. proglašen krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku.

No, pritom je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske, piše HRT.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH