“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Damir Tomljanović bio je vođa za kojim je plakala cijela bojišnica (video)

Posted by on velj. 17th, 2017 and filed under BRANITELJI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Za velikim zapovjednikom i istinskim herojem Domovinskog rata, plakali su diljem hrvatskih bojišnica: “Nismo mogli vjerovati. Plakali smo kao mala djeca. Izgubili smo vođu, suborca i prijatelja. Suze su lijevale svima na prvoj liniji, ne samo nama Tigrovima…”

Gavranovo su rodno mjesto Krivi Put kod Senja posjetili njegovi suborci i odlučili obnoviti kuću u kojoj živi njegova majka: “Živi u jako skomnim uvjetima. To nije dostojno za majku jednoga heroja”, složni su Tigrovi.

 

Damiru Tomljanoviću posthumno je dodijeljen čin stožernog brigadira. Za života su ga više puta pismeno pohvalili predsjednik RH Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990.-1992. i Plakete 1. gardijske brigade. Posmrtno je odlikovan Redom bana Josipa Jelačića, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom hrvatskog trolista i Zlatnom plaketom Tigar.

Da je riječ o jedinstvenom junaku, s velikim poštovanjem, potvrdio nam je njegov suborac, bivši pripadnik legendarnih Tigrova, Domagoj Jurčić – Sremac piše dnevno


Autor: Priznajem.hr

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH