“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Danas se sastaje Predsjedništvo HDZ-a. Milinović: Ne znam zašto smo o Mariću odlučili telefonski

Posted by on lip. 13th, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Karamarko - Brkić - djurok.comHoće li krajem tjedna doći do glasovanja o opozivu premijera Tihomira Oreškovića?

I ovaj tjedan nastavlja se kriza vlasti. Hoće li krajem tjedna doći do glasovanja o opozivu premijera Tihomira Oreškovića? Tko će prvi skupiti 76 potpisa – koalicija predvođena HDZ-om za preslagivanje, ili koalicija na čelu sa SDP-om za raspuštanje Sabora? U danima koji dolaze doznat ćemo odgovore na ta pitanja.

 U nastavku pratite tijek događaja:

9.07 – Darko Milinović, potpredsjednik HDZ-a, izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji donesena odluka o imenovanju Marića mandatarom.

– Ne znam zašto smo o Mariću odlučili telefonskom sjednicom. To nije bila telefonska konferencija u sklopu koje bi svatko od nas mogao raspravljati i izraziti svoje mišljenje, nego nas je nazivala tajnica i pitala jesmo li za Marića ili nismo. Vjerujem da će idućih dana biti održana i normalna sjednica predsjedništva, što sadašnja politička situacija sigurno zahtijeva, pa ću na njoj reći što mislim o Mariću kao kandidatu za mandatara, ali i o odluci o telefonskoj sjednici – rekao je Milinović za Novi list, ali nije htio reći slaže li se s izborom Marića.

9.05 – HRT neslužbeno doznaje da je predsjednik Sabora Željko Reiner odgovorio SDP-u da ne može uvrstiti u dnevni red njihov zahtjev o osnivanju istražnog povjerenstva o SOA-i, uz obrazloženje da nije u skladu s poslovnikom. U SDP-u navode da to nije točno jer se povjerenstva osnivaju prema posebnom zakonu, a u poslovniku nisu ni spomenuta.

9.04 – Berto Šalaj, profesor na Fakultetu političkih znanosti, rekao je za N1 da je Zdravko Marić predložen zbog političkog blefa, kao odgovor na blef Bože Petrova i MOST-a.

– Čak i ako to uspije, HDZ mora tražiti nekoga tko će biti prihvatljiv za niz budućih partnera, i to ne može biti Karamarko, niti netko tko mu je blizak iz vrha HDZ-a, i zato se HDZ odlučio za Marića. Te najave da imaju 76 mandata su čisti blef kako bi se stvorila dodatna neizvjesnost. Pregovori još traju – rekao je Šalaj, koji smatra da se HDZ Karamarka već odrekao, ali ne i suradnje s Mostom.

9.00 – Za 15 sati najavljen je sastanak Predsjedništva HDZ-a u hotelu Panorama, a jedna od tema zasigurno će biti aktualna kriza vlasti.

Na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnoga vijeća raspravljat će se, između ostalog, o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, a očekuje se da će doći potpredsjednik Vlade Božo Petrov i šest ministara.

HDZ je prošli tjedan kao mandatara odredio sadašnjeg ministra financija Zdravka Marića, a HDZ-ov doajen Vladimir Šeks rekao je kako da odluka pokazuje da će HDZ idući tjedan ići na rušenje premijera Oreškovića.

– Moguće je i da se u Saboru privremeno ne izglasa nepovjerenje premijeru Oreškoviću, da se izglasa nepovjerenje prvom potpredsjedniku Vlade Karamarku te se dođe do većine koja bi raspustila Sabor, što bi dovelo  do prijevremenih parlamentarnih izbora – rekao je Šeks.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH