“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

DINAMO SE POTPUNO POMIRIO S IZBACIVANJEM IZ LIGE PRVAKA

Posted by on velj. 26th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Dinamo_juniori

U Bruxellesu su ispali veliki ‘frajeri’, a na kraju priče će dobiti i ovce i novce

Nažalost, jedan slučajni previd, birokratski gaf, propust i trenutak nepažnje lišio je tu djecu sna

 

Anderlecht je na koncu održao svoju riječ i nije se žalio na nastup Matije Fintića,unatoč tome što je mladi igrač Dinama nastupio s tri žuta kartona. No, džentlmenski potez kluba iz Belgije neće bitno utjecati na odluku Uefe.

 

U Bruxellesu su ispali ‘frajeri’, a na koncu će dobiti i ovce i novce. Unatoč nadi koju su bez nekogposebnog argumenta pumpali hrvatski mediji, sasvim je izvjesno kako će u ponedjeljak disciplinska komisija Uefe izbaciti juniore Dinama iz Lige prvaka. Nada umire posljednja, ali šanse da Dinamo preživi birokrate iz Nyona kreću se oko nule!

I u Dinamu su svjesni činjeničnog stanja i ne nude baš neki optimizam. Čak niti onaj lažni… Kao da su se pomirili s odlukom da će umjesto Barcelone igrati kup-utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca i prvenstvenu protiv Istre. Iz kluba je u Nyon poslano očitovanje u kojem su priznali grešku, a potom su suspendirali Anđelka Ivanjka, ‘team menadžera’ juniorske momčadi koji je trebao upozoriti trenera Cvitanovića kako Fintić nema pravo nastupa. Suspenzija Ivanjka trajat će do Uefine odluke, nakon čega slijedi prekid suradnje. Naravno, osim ako Uefa ne napravi presedan i ostavi ‘modre’ u Ligi prvaka.

Iako je riječ o ponajboljem djelatniku nogometne škole, pogreška je napravljena i netko mora snositi posljedice zbog štete koja je nemjerljiva… Ponajprije na ugledu. Dinamo je u očima Europe ispao pa… seljačka radna zadruga. Prvo im se dogodio slučaj Ademi koji je odnio desetak milijuna eura očekivanih sredstava od transfera, pa sada taj kiks s Fintićem zbog kojeg će Dinamo izgubiti oko milijun eura zarade od ulaznica. U štetu ulazi i eventualni porast vrijednosti igrača Dinama kojima se otvarala lijepa prilika za Final Four juniorske Lige prvaka, pa čak i naslov prvaka Europe.

Sasvim sigurno bi Dinamo srušio rekord posjećenosti natjecanja. Lani je na dvoboju Anderlechta i Barcelone u osmini finala Lige prvaka bilo 12 tisuća navijača, što se vodi kao rekordni posjet juniorske Lige prvaka. U Maksimiru se 8. ožujka očekivalo barem 15 tisuća, pa čak i više…

To je ujedno trebao biti okidač, možda i prijelomni trenutak u borbi Dinama za povratak publike na stadion. Scenarij koji se nudio bio je idealan. Barcelona u Zagrebu protiv tvoje djece u utakmici u kojoj je Dinamo favorit, u utakmici koja nudi polufinale Lige prvaka. Pa ima li bolje prilike za PR?

Na koncu, najveća šteta napravljena je toj djeci. Toj nepobjedivoj generaciji, vjerojatno najboljoj koja se rodila na ovim prostorima. Liga prvaka trebala je biti njihov labuđi pjev. Posljednja zajednička utakmica i polaganje mature prije nego se poput rakove djece rasprše po seniorskom nogometu. Nažalost, jedan slučajni previd, birokratski gaf, propust i trenutak nepažnje lišio je tu djecu sna. Osim ako Uefa ne odluči drugačije, ali teško. Jako teško…

 

IZVOR

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH