“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

DNEVNA INFORMACIJA PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ZA 6./7. SVIBNJA 2016. GODINE

Posted by on svi. 8th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Ilustracija

Ilustracija

Dnevna informacija

za 6./7. svibnja 2016. godine (od 7 do 7 sati)

 

Kriminalitet

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je jedno kazneno djelo.

 

Krađa

 

Između 5. i 6. svibnja u Koprivnici na gradskom stadionu nepoznati počinitelj je otuđio zaključani bicikl, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem i otuđenim biciklom.

 

Prometne nesreće

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

 

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

 

Jučer, 6. svibnja, oko 9.10 sati u Križevcima, na raskrižju u Ulici kralja Tomislava zbog nepoštivanja prednosti prolaska došlo je do udara automobila u bicikl. Vozačica bicikla lakše je ozlijeđena.

 

Prometna nesreća s materijalnom štetom

 

Jučer, 6. svibnja, oko 18.15 sati u Škrinjarima zbog nepropisnog kretanja teretni automobil je sletio van kolnika.

 

Javni red i mir

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

 

Ostali događaji

 

Prekršaj u cestovnom prometu

 

Jučer je na Prekršajni sud u Koprivnici doveden 24 – godišnji vozač koji je u petak u 1.30 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.91 promil. Kažnjen je novčanom kaznom  od 4000 kuna, kaznom zatvora od 30, dana uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

 

Osiguranje nogometne utakmice

 

Jučer, 6. svibnja, provedene su mjere osiguranja nogometne utakmice Slaven Belupo – Dinamo, kojoj je nazočilo oko 1350 gledatelja, od čega 183 gostujućih. Privedena su četvorica gostujućih navijača – jedan zbog pokušaja unošenja pirotehničkog sredstva (petarde), a trojica zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

 

Obavijesti

 

Dobro je podsjetiti

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

 

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

 

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Pu koprivničko-križevačka
Ured načelnika
Glasnogovornik

Dražen Laljek

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH