“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ĐURĐEVAC – EU FONDOVI = 0 KUNA

Posted by on svi. 16th, 2016 and filed under ĐURĐEVAC, GOSPODARSTVO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

EU fondovi - djurok.comInstitut za javne financije, u kojem je analizirano koliko su županije, gradovi, općine povukli europskih novaca od 2011 do 2014. godine, prikazano je koliko se lokalna samouprava uspjela snaći u uzimanju osigurane pomoći za razne projekte.

Slika stanja je poražavajuća, a sada se zna i koje se lokalne jedinice nisu dovoljno oznojile i zasukale rukave i dovoljno se potrudile kako bi izvukle pokoji euro.

Od svih općina u Hrvatskoj, samo njih 15-ak posto je uspjelo u spomenutim godinama iskoristiti nešto novca koji im je EU stavio na pladanj. Županije su se snašle puno bolje, a samo dvije, Zadarska i Ličko-senjska nisu iskoristile svoju mogućnost da izvuku pokoji euro.

Najuspješnija je Splitsko-dalmatinska županija koja je uspjela izvući 29 milijuna kuna, iza nje slijedi Virovitičko-podravska županija sa 19,3 milijuna kuna, dok je Koprivničko-križevačka županija na 11. mjestu sa 900.000 tisuća povučenih kuna.

Na razini gradova, najuspješniji je Senj koji je uspio dovući čak 18,4 milijuna kuna, što je čak 2.562 kune po stanovniku.
Križevci su na visokom trećem mjestu sa 11 milijuna kuna odnosno 523 kune po stanovniku, dok je Koprivnica peta sa 10,2 milijuna kuna ili 330 kuna po stanovniku.

Đurđevac je jedan od onih gradova koji su oborili neslavan rekord izvukavši 0 kuna iz EU fondova.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH