“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Đurđevac: Projekt izgradnje vodovoda vrijedan 30 milijuna

Posted by on svi. 11th, 2016 and filed under ĐURĐEVAC, GOSPODARSTVO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

c762afdf09e3fb1437e6Projekt izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Aglomeraciji Đurđevac, financiran je iz tri izvora. Tim će se projektom omogućiti kontinuirana i bolja opskrba vodom Đurđevca i okolice

Kako Đurđevačko područje obiluje najkvalitetnijom pitkom vodom u zemlji, stoga su razumljive naše težnje na razvoju ne samo vodoopskrbne mreže području grada, već je to jedan od aduta u razvoju ukupnih potencijala Grada, kazao je gradonačelnik Đurđevca, Željko Lacković na svečanom potpisivanju ugovora za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda na području Đurđevca.

Ugovor vrijedan gotovo 30 milijuna kuna potpisan je u srijedu u prostoru Starog grada. Projekt izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Aglomeraciji Đurđevac, financiran je iz tri izvora. Od 29,9 milijuna kuna, iz Kohezijskog fonda EU osigurano je 19,5 milijuna, dok će Hrvatske vode sudjelovati sa 7,5 milijuna, a grad Đurđevac sa nešto manje od tri milijuna kuna.

Prema studiji godišnje se može eksploatirati 110 milijuna kubika vode. Tim će se projektom omogućiti kontinuirana i bolja opskrba vodom Đurđevca i okolnih devet jedinica lokalne samouprave. Izvođači radova su uz đurđevačku Bistru, virovitičku Branu, Komunalno poduzeće Đurđevac te Gradex&co, Zabok, i član zajednice GEO-BT d.o.o. Zabok.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH