“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

EKONOMSKI PUCANJ BRANITELJIMA U POTILJAK: ‘Dvaput nam naplaćuju iste ovrhe, ŽELE NAS DOKRAJČITI’

Posted by on lip. 24th, 2016 and filed under BRANITELJI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

PXL_040315_10133203-660x413“Zadnjih par mjeseci učestala je pojava da se braniteljima naplaćuje već plaćeno, a za toliko primjera znam da to više ne može biti slučajno. Onaj propali diplomat koji nam je obećao pakao čvrsto je odlučio od branitelja napraviti socijalu, a njegovi kadrovi netaknuti još uvijek drmaju državnim institucijama”, kaže naš čitatelj.

“Svi vrlo dobro znamo što su minska polja i kako se čiste. Prošao je rat, bradonje se vratili u svoje Kragujevce, Požarevce i kojekakve Palanke, a mine ostale nama za uspomenu i sjećanje na jedan brutalan i krvav rat. Taj rat je završio, a uveli su nas podmuklo, sasvim tiho i neprimjetno u jedan novi stručno nazvan specijalni. Godinama već druga, vrsta terorista, zvana birokrati tlači i terorizira Hrvate sijući nova minska polja izmjenama i dopunama zakona. Razne moralne nakaze smislile su Ovršni zakon kao novo minsko polje u koje svako malo, netko od onih koji RADE ili su u ZASLUŽENOJ MIROVINI uleti kao što divljač uleti u ono pravo koje su nam bradonje postavljali ranih devedesetih. Kod Ovršnog zakona pojavljuje se više kategorija terorista koji od njega imaju najviše koristi, pa ćemo ih nabrojati: 1. Političari, 2. Odvjetnici, 3. Suci, 4. Javni bilježnici, 5. Pravnici i referenti koji su utjerivali dugove prije Ovršnog zakona. Ranije se plaćao stvarni dug uz nekoliko koraka, obavijest, opomena pa dogovor o otplati. Danas u stvarnosti imamo pijavice, koje kad se jednom prikopčaju ne može naplaćati nitko s prosječnim primanjima, a kamoli s prosječnom mirovinom. Pijavičini troškovi tipkanja obrasca i ispisa istog višestruko su veći od stvarnog duga za koji mnogi i ne znaju da postoji jer nisu niti obaviješteni.

Doveli su nas u situaciju da se i Europska komisija zainteresirala za SEDAM MILIJUNA provedenih ovrha i preko TRI STOTINE ŠEZDESET TISUĆA blokiranih. Da sve može biti još strašnije, ta malo je reć mafija, pobrinula se krenuvši u naplatu već jednom naplaćenih ovrha. Kako ? Pa jednostavno, završene ovršne predmete vjerovnici nikad ne opozivaju, nego ih ovih dana masovno ponovno aktiviraju. Uglavnom su to predmeti stari nekoliko godina koji nikada nisu opozvani nakon otplate. Što je još zanimljivije nema krivca za počinjeno kazneno djelo dvostruke naplate istog, a da će se to dogoditi nikome se ne šalje nikakva obavijest niti opomena. Zadnjih par mjeseci učestala je pojava da se braniteljima naplaćuje već plaćeno, a za toliko primjera znam da to više ne može biti slučajno. Onaj propali diplomat koji nam je obećao pakao čvrsto je odlučio od branitelja napraviti socijalu, a njegovi kadrovi netaknuti još uvijek drmaju državnim institucijama. Za sebe i svoje obitelji izmislili su predstečajne nagodbe, a za nas ostale ovrhe. Baš kao što će razbojnici uvijek naći način kako opljačkati banku, tako će i naši političari uvijek naći način kako opljačkati narod.

U mom slučaju ove 2016. naplaćene su mi dvije ovrhe iz 2005. (Vodoprivreda i GSKG) koje su uredno plaćene 2006. godine u cijelosti. Hvala dragom Bogu i mojoj ženi koja čuva potvrde o plaćenim režijama u jednoj ogromnoj kutiji, novci će mi biti vraćeni, ali jao onima koji nemaju te papiriće. Prijete mi još dvije plaćene te davne 2006-te, koje nisu opozvane ali bit će, samo treba hodati po institucijama koje ne rade svoj posao. Na pitanje, zašto se to radi, odgovoreno mi je da je došao nalog odozgo da se naplaćuje sve što nije opozvano. Naravno kako je u cijelom tom pljačkaškom lancu počinitelj bezimen, ispada da je za sve kriv nedorečeni zakon. Slučajno ? Nimalo, prilika čini lopova, a DORH ne radi protiv sebe i svog šefa. Što više s ljudima razgovaram o tome spoznajem i razmjere te pošasti. Uglavnom su te ovrhe vezane za teleoperatere i komunalne službe grada Zagreba, a time i jednog odvjetnika, naravno Hanžekovića.

Čini mi se da polako shvaćam iz kojih fondova zaostali relikt komunističke prošlosti misli graditi fontane, jer naplaćivati dvaput iste račune mogu samo rijetki. Pitam se kako itko može vjerovati nekome tko je rođen u Poganoj Vlaki, a u biografiji navodi da se rodio Grudama, jer mu to ipak malo otmjenije zvuči. Pa druže komesaru ako si u djetinjstvu iskompleksiran nedostatkom vode, pa u jeku najveće krize želiš u Zagrebu izgraditi 20. fontana, s otetim novcima nećeš, pogotovo mojim. Sram te bilo kralju klijentelizma i spletki, nadam se da gradonačelnik nećeš još dugo biti, jer nam je svima dosta i tebe i tvog Tita. Lijepo se kaže da novac daje moć, a u Hrvatskoj i zaštitu od kaznenog progona, ali i vrč ide na vodu dok se ne razbije. Poznajem jednog mladog momka koji je u subotu odletio za Malmo, u ponedjeljak bio na razgovoru za posao, a u četvrtak počeo raditi. Nije mu trebalo članstvo u stranci, ničije veze i nikakvo mito. Da, gospodo drugovi, mladi odlaze iz domovine jer ne žele hodati kroz minsko polje ovrha, klijentelizma i terora koji ste nevjerojatnim zakonima posijali njima i njihovim roditeljima. I matematički je dokazano da ste vi, bivši komunisti sa svojim pravnim službama i odvjetnicima Hrvatskoj počinili više štete nego velikosrbi u oružanoj agresiji. Vrijeme je za odlazak vas i vaših totalitarnih kreatora zakona i pravila igre zbog koje starci prebiru po kontejnerima, a mladi odlaze u zemlje gdje političari rade na dobrobit države kojom upravljaju. Otimali su Hrvatima žandari za vrijeme Kraljevine jugoslavije isto kao i vi danas, a kad se pretjera ovaj i suviše strpljiv narod zna što će s onima koji mu izokreću džepove i gule kožu s leđa…”

Hrvatski branitelj

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH