“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ESIH RAZVALILA HDZ: ‘Stranka koja pristane na redefiniciju obitelji, ne bi se smjela se zvati demokršćanskom!’

Posted by on sij. 31st, 2017 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Nova Vlada u tajnosti je idući stopama Zorana Milanovića najavila ratifikaciju Istambulske konvencije koja je na mala vrata u Hrvatsku dovela rodnu ideologiju! Dogodilo se to u medijskoj tišini a s obzirom da je to učinila demokršćanska stranka na Vlasti to je još jedan dokaz da Vlada na čelu s Plenkovićem nema veze s demokršćanima, već s Agendom Novog svjetskog poretka koju po nečijim nalozima plasiraju našem narodu

Prema Vladinom planu aktivnosti za 2017., ratifikacija Istanbulske konvencije najavljena je za četvrto tromjesečje 2017. godine. Riječ je o međunarodnom ugovoru koji između ostalog sadrži i definiciju pojma „rod’ koja bi u slučaju da Konvenciju ratificira Hrvatski sabor postala pravno obvezujuća za Hrvatsku, čime bi se Hrvatskoj i svim njenim građanima nametnula rodna ideologija. U jeku kampanje Plenković je tvrdio: ‘Protivimo se nametanju bilo kakve, pa i rodne ideologije’, i čini se brutalno slagao hrvatski narod koji je ovom nevjerodostojnom Plenkovićeve Vlade postao ugrožen.

Na ratificiranje Istanbulske konvencije preko koje će se u Hrvatskoj uvesti definicija roda i redefinicija obitelji reagirala je Bruna Esih 25 siječnja kada se razgovaralo o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, rekavši da se stranka koja podupre redefiniciju obitelji i rodnu ideologiju ne može zvati – demokršćanska.

– ‘Htjela sam samo uputiti na neke činjenice. I sama sam na Odboru za ljudska prava povukla nekoliko pitanja uz ovaj Prijedlog zakona, o zaštiti od nasilja u obitelji, čak sam na kraju i bila suzdržana. Zašto? Radi se o nekoliko stvari, prvenstveno o pitanju o životnom partnerstvu i neformalnom životnom partnerstvu, o uvođenju tih pojmova u definiciju obitelji koju ovaj Prijedlog zakona sadrži. Te kategorije nisu dio europske stečevine i prema Direktivi Europskog Vijeća iz 2003. godine, državama članicama prepuštena je sloboda odlučivanja o tome kako će tretirati životno partnerstvo. Zašto se ovaj Prijedlog zakona ravna prema Zakonu o životnom partnerstvu, donesenom za vrijeme Vaše, SDP-ove Vlade, a ne prema Obiteljskom zakonu, koji takvu definiciju obitelji nema, meni zaista ostaje nejasno’, rekla je Esih u Saboru.

– Drugo, što se tiče Istanbulske konvencije. Ovaj Prijedlog zakona, kao što smo čuli, već je usklađen s Istanbulskom konvencijom, koju Hrvatska jest potpisala, ali kako smo čuli, nije još ratificirala, i kao takva ona nije obvezujuća. A k tome ona u mnogočemu, bar tako osobno smatram, jest i sporna, i mislim da bi trebala biti sporna – ne vama, naravno, nego barem ovom desnom dijelu sabornice. Ako ništa drugo, zbog uvođenja termina roda, odnosno rodne ideologije.

Smatram dakle da se niti jedna stranka ne bi smjela i mogla nazivati demokršćanskom koja bi pristala na uvođenje takvih definicija. Također, moram reći da ta Istanbulska konvencija donosi neke pozitivne mehanizme postupanja u slučaju obiteljskog nasilja, ali sve njih već imamo implementirane u našem nacionalnom zakonodavstvu, dakle u drugim hrvatskim zakonima koji reguliraju ovu problematiku, a oni koji do sada nisu, mogu biti uvedeni’ dodala je Esih.

Drugim riječima Esih je upozorila da upravo njezina DEMOKRŠĆANSKA stranka najavljuje uvođenje rodne ideologije u Hrvatsku što je zaista opasno i strašno, no ne i nezamislivo s obzirom na to da je ta ista stranka koja u sebi nosi naziv ‘kršćanska’ liberalizirala i abortativnu pilulu u Hrvatskoj i time postala valjda jedina ‘desna’ stranka u Europi koja bez ikakve bune u javnosti neometano provodi ideologiju ljevice u hrvatskom društvu!

Nažalost, dok ljudi shvate laž koja im se plasira pod – desno i konzervativno za mnoge bit će kasno. Naime, uvođenjem rodne ideologije u hrvatsko društvo na korak smo do kraja odnosno uništenja društva kakvom smo poznavali.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH