“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

NEVIĐENO PAPRENO: Cijena trešanja šokirala građane, za kilogram traže čak 100 kuna!

Posted by on svi. 7th, 2016 and filed under GOSPODARSTVO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

trešnje - djurok.comNa tržnicama su se posljednjih dana pojavile i prve trešnje. I dok je ondje za njih trebalo izdvojiti uobičajeno visok iznos, jedan trgovački centar u Zadru šokirao je cijenom od nevjerojatnih sto kuna po kilogramu!

Ovih su se dana u zadarskim trgovačkim centrima pojavile i prve ovogodišnje trešnje. No, njihova cijena prilično je šokirala kupce, piše Zadarski.hr.

Naime, u jednom trgovačkom centru kupci su naišli na kašetu ranih trešanja na kojoj je pisalo kako kilogram stoji čak stotinu kuna ili, točnije, 99,99 kuna. Je li tko kupio papreno skupe trešnje nije poznato.Ipak niže cijene zabilježila je Slobodna Dalmacija prije nekoliko dana u Trogiru gdje se za kilogram trešanja moralo izdvojiti 30 kuna.

Kako nam je poznato da je u kontinentalnom djelu Hrvatske uzgoj trešnje manji i do 80% zbog štete od mraza, pitamo se od kuda su doplovile ove trešnje?

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH