“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Fifa žestoko kaznila Hrvatsku: Zbog ustašluka prazne tribine!

Posted by on svi. 28th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

12ae7c43af829a24372aBEZ MILOSTI Fifa je zbog sramotnih ustaških povika protiv Izraela i Mađarske kaznila HNS s dvije utakmice bez navijača u kvalifikacijama za SP 2018. godine

Nova sramota Hrvatske! Fifa nije imala milosti za koketiranje dijela navijača sa zločinačkim ustaškim režimom na prijateljskim utakmicama u ožujku.

Na adresu Hrvatskog nogometnog saveza stigla je kazna za ustaške povike protiv Izralea u Osijeku i Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska je uz novčanu kaznu od 150.000 švicarskih franaka dobila i dvije utakmice pred praznima tribinama u kvalifikacijama za SP 2018. godine.

To bi trebalo značiti kako će Hrvatska protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine zbog koketiranja dijela navijača sa zločinačkim režimom igrati pred praznim tribinama. Hrvatski nogometni savez je šokiran novom kaznom.

– Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili interese hrvatske reprezentacije i prave navijače Vatrenih – objavio je HNS na službenoj stranici.

Hrvatska je zbog Uefinih kazni već odradila dvije utakmice pred praznim tribinama u kvalifikacijama za Euro 2016. (Italija, Bugarska), a kvalifikacije za Euro 2020. godine također ćemo otvoriti jednom utakmicom bez navijača.

Rekordna novčana kazna

Fifina kazna od 150.000 švicarskih franaka (135 tisuća eura) najveća je novčana kazna koju je HNS dobio u povijesti. Neslavni rekord držala je Uefina kazna za “kukasti križ” na Poljudu. Tada je HNS dobio 100.000 eura kazne, jedan bod manje u kvalifikacijama za Euro i dvije utakmice pred praznim tribinama.

HNS je u posljednjih 11 godina platio više od pola milijuna eura, a sve o hrvatskim sramotama od Malte, San Sira, Osijeka pa do Budimpešte pročitajte u našem članku o kaznama.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH