“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Gradonačelnik Đurđevca kupuje tri jednogrbe deve za 90.000 kuna

Posted by on tra. 19th, 2016 and filed under ĐURĐEVAC, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

8098862a4e2eace30b400009371eaafbDeve će boraviti na Đurđevačkim pesckma, a turisti će moći iskusiti čari jahanja Podravskom Saharom.

Đurđevački gradonačelnik Željko Lacković došao je na zanimljivu ideju kako da privuče turiste u svoj kraj. Kupovinom nekoliko deva.

”Imamo idealnu turističku destinaciju, Đurđevačke peske, no nemamo proizvod. Jahanje na devama zasigurno će biti prava atrakcija za turiste. Moramo maksimalno iskoristiti naše turističke potencijale”, rekao je Lacković o svojoj domišljatoj ideji.

Kako god na prvi pogled izgledalo nemoguće, u Đurđevac zaista stižu tri jednogrbe deve. Bit će to još neviđena turistička atrakcija ne samo na području Đurđevca, nego cijele Hrvatske.

Deve će boraviti na Đurđevačkim peskima, a turisti će moći iskusiti čari jahanja Podravskom Saharom.

Lacković je dodao da će ove arapske životinje dobiti domaća imena, stare su od pet do devet godina, a riječ je o dvije ženke i jednom mužjaku.

Cijena jedne deve je oko 3.000 eura, dok transport varira te također iznosi oko 3.000 eura. To znači da će grad za deve izdvojiti oko 12.000 eura ili oko 90.000 kuna, piše epodravina.hr.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH