“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

HRVATSKA JOŠ NEMA NOVOG MINISTRA BRANITELJA

Posted by on velj. 24th, 2016 and filed under BRANITELJI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

milijan_brkic
Na sutrašnjoj sjednici Vlade imenovanje Milijana Brkića neće biti na dnevnom redu?

 

ZAGREB – Prema neslužbenim informacijama, na sjednici Vlade u četvrtak na dnevnom redu neće biti prijedlog da se Milijan Brkić imenuje novim ministrom branitelja. Nagađa se da bi se Brkić mogao obratiti javnosti tijekom dana, javlja HRT .

 

Informacije su šture pa je, prema HRT-u, teško procijeniti je li Brkić sam odustao od kandidature, je li odustala Vlada ili se odluka o njegovom ulasku prolongira na neko vrijeme.

Popodne su se sastali premijer Tihomir Orešković i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Iako je neslužbneno bilo rečeno da je na sastanak došao i Milijan Brkić, HRT doznaje da on ondje nije bio, a nema ni službene potvrde da se o njemu razgovaralo.

Mostov zastupnik Miro Bulj izjavio je ranije kako smatra da je najvažnije da je ministar branitelja osoba koja poznaje branitelje. Najvažniji je legitimitet ili diploma Domovinskog rata, rekao je Bulj u svjetlu posljednjih aktualnosti vezano uz izbor novoga ministra branitelja te prijedlog Tomislava Karamarka da to bude Milijan Brkić. Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković, odgovorio je Bulj novinarima u Saboru, upitan podupire li Brkićevu kandidaturu, prenosi HRT .

 

IZVOR

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH