“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Hrvatska protiv Istanbulske konvencije

Posted by on ožu. 17th, 2018 and filed under POLITIKA, UDRUGE, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Pozivamo sve hrvatske građane da nam se pridruže na prosvjedu 24. 3. u 11. sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu – kojim ćemo poručiti da se protivimo ratifikaciji Istanbulske konvencije!

Prosvjedno okupljanje u organizaciji građanske inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije održava” se u subotu, 24. 3. u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, a od tamo ćemo otići na trg svetog Marka, pred Vladu i Sabor.

Kroz prosvjed dajemo priliku hrvatskim građanima da kažu što misle o ratifikaciji.

Protivimo se ratifikaciji Istanbulske jer nameće rodnu ideologiju, pokušava redefinirati identitet hrvatskog naroda, donosi ogromne ekonomske obaveze – da se iz proračuna izdvaja milijarda kuna za udruge, donosi nadzor tijela koje nije reprezentativno – GREVI-ja, koje će odlučivati o zakonima i obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Brojne udruge, intelektualci, Vijeće HAZU za obrazovanje i školstvo, HBK, druge vjerske zajednice – široki raspon ljudi u društvu se protivi Istanbulskoj konvenciji – i ne može se svesti da ne znaju čitati – mi znamo čitati. Zato pozivamo sve hrvatske građane da sljedeću subotu, 24. 3. u 11 sati dođu na Trg žrtava fašizma na prosvjed Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije!

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH