“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Hrvatskoj prvo zlato! Josip Glasnović olimpijski pobjednik u trapu

Posted by on kol. 9th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Josip Glasnović - djurok.comJosip Glasnović osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Josip Glasnović je u finalu pobijedio Talijana Giovannija Pelliela nakon raspucavanja u 19. seriji sa 17:16 i osvojio zlatnu medalju u trapu.

 Glasnović je tako naslijedio drugog hrvatskog reprezentativca, Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini.

Cernogoraz je tada do zlata stigao također u raspucavanju i to protiv Talijana Massima Fabbrizija.

– Još samu šoku. Ovo je bilo najbolje pucanje u mojem životu. Možda kvalifikacije nisu bile na ovoj razini, ali polufinale i finale sam odradio maksimalno. U kvalifikacijama mi je pao kamen sa srca kad sam ušao među prvih šest. U polufinalu mi je cilj bio biti bolji nego u Pekingu gdje sam osvojio peto mjesto. U finalu sam se morao dodatno koncentrirati, ali bilo mi je lakše jer sam znao da već imam srebro – rekao je Glasnović za HTV te dodao:

– Ovo je naplata za sav trud koji ulažemo. Prije mjesec dana bili smo europski prvaci, ja sam osvojio srebrnu medalju i ovamo sam zapravo došao osvojiti barem broncu. Sanjao sam broncu, a osvojio zlato – istaknuo je hrvatski zlatni olimpijac.

U borbi za brončanu medalju Britanac Edward Ling (13) bio je uspješniji od Čeha Davida Kosteleckyja (9).

Hrvatski strijelac Josip Glasnović polufinale je izborio nakon što je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom.

Branitelj naslova u ovoj disciplini iz Londona Giovanni Cernogoraz nije uspio uvrstiti se među šest najboljih, on je sa 116 pogodaka zauzeo deveto mjesto.

Tijek finalaGlasnović – Pellielo 17:16

Serija 19: pogodio – promašio; serija 18: pogodio – pogodio; serija 17: pogodio – pogodio; serija 16: pogodio – pogodio

Nakon prvih 15 meta oba strijelca imala su po dva promašaja, slijedi raspucavanje za zlato.

Serija 15: pogodio – pogodio; serija 14: pogodio – pogodio; serija 13: promašio – pogodio; serija 12: pogodio – pogodio; serija 11: pogodio – pogodio; serija 10: pogodio – pogodio; serija 9: pogodio – pogodio; serija 8: pogodio – promašio; serija 7: pogodio – promašio; serija 6: promašio – pogodio; serija 5: pogodio – pogodio; serija 4: pogodio – pogodio; serija 3: pogodio – pogodio; serija 2: pogodio – pogodio; serija 1: pogodio – pogodio.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH