“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

IN MEMORIAM: Ivan Grbavac

Posted by on svi. 5th, 2017 and filed under POVIJEST, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Sprječavajući razbojništvo u poslovnici banke u Sesvetama 05. 05. 2009. godine život je izgubio naš mladi kolega Ivan Grbavac, a četvorica policijskih službenika su ranjena.

Sve nas je zaprepastio Ivanov iznenadan i prerani odlazak u najljepšim godinama njegove mladosti i na samim počecima obavljanja odgovornog policijskog posla.

Zastrašujuće je da Ivan više nije među nama, da još jedan naš kolega u ovim trenucima vodi svoju najtežu bitku, da trojica kolega, bez obzira na fizički oporavak, u mislima iznova proživljavaju nemilu tragediju, da je svaki detalj koji je prethodio ovom događaju okrutan u svojoj biti….
Te nas činjenice na najgori mogući način podsjećaju koliko je policijski posao težak, zahtjevan i nepredvidiv. Upravo iz tih razloga nećemo odustati u svojoj čvrstoj namjeri da svima neprekidno ukazujemo koliko su naši kolege požrtvovni i plemenita srca. Nastavit ćemo ih odlučno štititi od surovih i nepredvidivih okolnosti s kojima se mogu svakodnevno susresti obavljajući svoj opasan, neizvjestan, policijski posao.


Ivan Grbavac rođen je 18. ožujka 1985. godine u Zagrebu
. Završio je srednju školu u Sesvetama i postao elektrotehničar. Međutim, odlučuje upisati Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac te postaje pripadnik naših redova i u Policijskoj upravi zagrebačkoj započinje s radom kao vježbenik 15. listopada 2007. godine. Nakon odrađenog vježbeničkog staža, 16. listopada 2008. godine raspoređen je u Policijsku postaju Sesvete na radno mjesto policijskog službenika. Početkom ožujka ove godine stekao je zvanje policajac, položivši državni stručni ispit za policajca.Iza Ivana ostali su roditelji, brat i sestra.

mup.rh
https://www.youtube.com/watch?v=oB3puONGpjA
https://www.youtube.com/watch?v=EffpL90_IGQ

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH