“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

JEZIVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA Mještani u šoku: Policajac pucao u ženu pred njenim sinom (5)

Posted by on lip. 27th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Policajac Međimurje ubojstvo - djurok.comStravično dvostruko ubojstvo dogodilo se u nedjelju prijepodne u mjestu Sveta Marija kraj Preloga u Međimurju. Policijski službenik PU međimurske pištoljem je ubio svoju kolegicu zaposlenu u računovodstvu PU međimurske i njezinu nećakinju, i to pred očima njezina petogodišnjeg sina koji boluje od autizma.

Stravičan zločin dogodio se u nedjelju nešto prije 11 sati u Ulici Vladimira Nazora u Svetoj Mariji. Andreja B. (39), koja s obitelji živi u mjestu Hodošan, dovezla je automobilom svoju tetu Božicu M. (52), djelatnicu policije koja je bila zaposlena u računovodstvu PU međimurske, do njezine kuće u Svetoj Mariji. U automobilu je, na stražnjem sjedalu, bio i Andrejin petogodišnji sinčić koji boluje od teškog oblika autizma. Nakon što je Božica M. izašla iz automobila, pred njezinom se kućom pojavio njezin kolega iz policije, policijski službenik (46) iz mjesta Brezje koji je zaposlen u Postaji prometne policije Čakovec.

Pred djetetom Iz još neutvrđenih razloga spomenuti je kod dvorišne ograde pištoljem usmrtio Božicu M. te zatim i njezinu nećakinju Andreju B. koja se nalazila u automobilu. Njezin petogodišnji sin, srećom, prošao je bez ozljeda. Pucnjeve su čula dva susjeda, od kojih je jedan također policijski službenik PU međimurske koji u tom trenutku nije bio u službi, te su hrabrom i brzom intervencijom uspjeli svladati i razoružati dvostrukog ubojicu i zadržati ga do dolaska policije.

Motiv dvostrukog ubojstva koje je šokiralo mirno međimursko mjesto još nije poznat. Ubojica je zaposlen u Postaji prometne policije Čakovec, no već je gotovo tri godine na bolovanju zbog kronične bolesti, a u PU međimurskoj rekli su nam da se ne radi o psihičkoj bolesti.

Motiv ubojice Ubijenu kolegicu Božicu M. ubojica je sigurno poznavao, no u policiji nam nisu mogli reći kakva je bila narav njihova poznanstva. Neki mještani su nam međutim rekli da su, koliko znaju, ubojica i ubijena Božica M. prije određenog vremena bili u romantičnoj vezi. Za sada je još nepoznato je li ubojica uopće poznavao njezinu nećakinju Andreju B. i koji je bio motiv za njezino ubojstvo.

Mještani Svete Marije, malenog međimurskog mjesta s manje od 2.000 stanovnika, šokirani su.

“Molimo za dječaka. Jadno dijete. Užas.”

Cijelo mjesto je u šoku. Ovo je strašno, kao iz filmova strave. Usred bijela dana to se dogodilo, na ulici. Mogao je još netko nastradati ni kriv ni dužan. Moglo je slučajno naići i neko dijete. Nadam se samo da djeca iz okolnih kuća to nisu vidjela jer bi mogla imati traume do kraja života. Molim se za ovog dječaka koji je gledao kako ostaje bez majke. Jadno dijete. Užas – rekla nam je jedna starija mještanka. Jedna mlađa mještanka rekla nam je pak da je ubijena Božica M. bila tiha žena koja je živjela mirnim i povučenim životom.

– Rijetko je kad izlazila i družila se s drugim mještanima. Viđali smo je samo kad je odlazila na posao ili se vraćala s posla. Šokirani smo ovim.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH