“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

JOŠ JEDAN ‘DAN D’ – Hoće li Sabor danas odlučiti o samoraspuštanju? To je zatražio 91 zastupnik

Posted by on lip. 20th, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Željko Reiner - djurok.comHrvatski sabor u ponedjeljak u 12 sati nastavlja sjednicu, na kojoj se očekuje odluka o samoraspuštanju Sabora nakon što je to zatražilo ukupno 91 zastupnik i zastupnica u osam odvojenih prijedloga.

Odluka bi na snagu trebala stupiti sredinom srpnja, te bi se prijevremeni parlamentarni izbori mogli održali početkom rujna.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je da će samoraspuštanje Sabora sigurno staviti na dnevni red.

Što će biti s Tomislavom Karamarkom?

Izbori pred vratima, a Tomislav Karamarko ne odustaje od preslagivanja.

‘Nekakva nagovaranja traju danima, što posredna, što neposredna, ali od toga nema ništa’, rekao je Miroslav Šimić, predsjednik kluba zastupnika Mosta. I poručuju – za nas nikakvo novo preslagivanje i dogovoranje ne dolazi u obzir!

Nakon što je pala vlada Tihomira Oreškovića, 90-ak zastupnika traži nove izbore.

Sabor bi se raspustio 15. srpnja, ali o tome HNS želi glasovati već u ponedjeljak 20.lipnja.

‘Mislim da će se te iluzije kupovinom vremena ili nekim drugim razgovorima nešto postići. Ne treba to činiti više’, kaže Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Predsjednik Sabora tijekom jučerašnjeg dana bio je nedostupan. No, prije je poručio: ‘Teorijski ja bih to mogao zavlačiti do kraja mandata, no ja sam svjestan ozbiljnosti situacije. Ja to neću učiniti. Stavit ću to pravodobno na dnevni red.’

U HDZ-u – zbog neuspjelog preslagivanja – kuha. Sve glasnije traže Karamarkovu ostavku. Ostavku javno zasad traže neki utemeljitelji i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić. Ostali čekaju sjednicu Predsjedništva stranke, gdje planiraju potegnuti pitanje odgovornosti šefa HDZ-a.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH