“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

KONAČNO MINISTAR BRANITELJA: TOMO MEDVED

Posted by on ožu. 15th, 2016 and filed under BRANITELJI, POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Tomo Medved - djurok.com– Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved – rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković na presici u Banskim dvorima.

 – Čast mi je da imamo branitelja ovakvog kalibra. Bit ćemo partneri – dodao je.

– Čestitam i dobrodošli u tim – rekao je Orešković.

Medved je rekao da je cijeli život posvetio domovini. Najavio je donošenje jedinstvenog Zakona o braniteljima. Dodao je da je posebno važno i od životnog značaja za branitelje očuvanje i zaštita zdravlja te da će predložiti donošenje nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja.

– Sve iskustvo koje sam stekao ja ću usmjeriti u rad Ministarstva hrvatskih branitelja kako bismo otvorili novo poglavlje u radu Ministarsva. Za početak, nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva tako da može odgovoriti svim izazovima. Jedno od osnovnih pitanja jest poslati poruku braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva u ratu nisu zaboravljeni i da će im Ministarstvo biti dostupno, da će imati u Ministarstvu sugovornika, da će kroz organizaciju rada Ministarstva moći sudjelovati u kreiranju poliitke vođenja i upravljanja tog ministarstva – rekao je Medved.

Medved se poslijepodne u Vladi sastao s premijerom, nakon čega je po izlasku najavio skorašnju konfereciju za novinare s premijerom. Na pitanje je li on sudjelovao na braniteljskim prosvjedima na Markovom trgu, odgovorio je da jeste.

– Jesam, ako se sjećate, jedan se penjao na krov, a ja sam bio onaj koji ga je skidao – pojasnio je Medved.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH