“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Maloljetnici krali aute u Đurđevcu i Zaprešiću

Posted by on svi. 24th, 2017 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicima rođenim 2001., 2001. i 2005. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da su osumnjičenici noću 20./21. svibnja u Đurđevcu u Ulici Grgura Karlovčana iz dvorišta obiteljske kuće otuđili osobni automobil Zastava Yugo. U vozilo su provalili, a stavili ga u pogon s ključem koji se u njemu nalazio. Vozilo je naknadno pronađeno u Đurđevcu u Ulici Stiska. Potom su između 21. i 22. svibnja s parkirališta u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu otuđili osobni automobil Renault Thalia, prevezli se do Zaprešića, gdje su ga oštećenog ostavili.

Sumnja se da su u ponedjeljak, 22. svibnja, između 0 i 14.45 sati u Đurđevcu na parkiralištu u Ulici Đure Basaričeka kroz otključana prtljažna vrata ušli u osobni automobil i spajanjem žica pokušali motor staviti u pogon, ali su odustali. Također, sumnja se da su noću 22./23. svibnja u Đurđevcu u Kolodvorskoj ulici pokušali nasilno otvoriti vrata osobnog automobila Ford, no odustali su.

Noću 22./23. svibnja na lokalnoj cesti između Đurđevca i Kalinovca na neutvrđen način došlo je do požara u predjelu motora osobnog automobila Škoda slovenske registracijske oznake. Požar se proširio  i vozilo je izgorjelo. Sumnja se da su vozilo osumnjičenici otuđili u ponedjeljak, 22. svibnja, na zaprešičkom području.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari  prema osumnjičenicima će biti podnesena odgovarajuća izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH