“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Matematičar Toni Milun: Evo kako možete dobiti povrat poreza za 2016. (video)

Posted by on velj. 22nd, 2017 and filed under GOSPODARSTVO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

MATEMATIČAR Toni Milun, voditelj emisije Financijalac, na svom je Facebook profilu pojasnio kako građani mogu dobiti povrat poreza za 2016. i ako su radili samo kod jednog poslodavca cijelu godinu. Naime, o povratu poreza Milun je govorio u emisiji “Financijalac“ emitiranoj prije tjedan dana, ali nakon toga dobio je gomilu mailova i upita gledatelja.

Obzirom da u 10 minuta te emisije nije uspio pokriti cijelu tematiku, snimio je još dva videa u kojima pojašnjava kako većina građana pogrešno misli da nemaju pravo na povrat poreza ako su cijelu godinu radili samo kod jednog poslodavca, plaća im se nije mijenjala i nemaju nikakve dodatne olakšice.

“Ako imate jedno ili više djece postoji mogućnost da ipak ostvarite povrat poreza za 2016. godinu. Ovo se posebno odnosi na one s nižim primanjima. Obračun povrata poreza može biti složen, ali evo dva najčešća slučaja objašnjena u dva videa. Ako npr. imate jedno dijete, a i jedan i drugi roditelj imaju mjesečna neto primanja veća od 2600 kn i manja od 3900 kn, vi vjerojatno imate pravo na povrat poreza. Detaljne upute gdje pronaći ZPP-DOH obrazac, kako ga popuniti i kome poslati pogledajte u videu“, napisao je Milun na svom Facebook profilu.

“Isto tako, ako imate dvoje djece, koje je jedan roditelj prijavio na svoju karticu, a oba roditelja imaju između 2600 kn i 5720 kn, također vjerojatno imate pravo na povrat poreza. Detalji u videu“, navodi Milun:

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH