“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Monstrumu 17 godina zatvora zbog silovanja triju maloljetnih kćeri s teškoćama u razvoju

Posted by on ruj. 20th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

policija

U selu kažu da nitko nije ni naslućivao što se događa u toj obitelji

Punih sedam godina S. N. (48) spolno je u obiteljskoj kući u jednom međimurskom selu iskorištavao svoje maloljetne kćeri, prijeteći im batinama ako ga nekome odaju.

 Monstrum iz Međimurske županije nepravomoćno je na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen na 17 godina zatvora zbog više kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i teških kaznenih protiv spolne slobode. Na objavi presude i izricanju jedne od većih kazni za takva kaznena djela u hrvatskom pravosuđu, nije se pojavio. Početkom 2014. u večernjim satima u kuhinji obiteljske kuće silovao je 14-godišnju kćerku s teškoćama u razvoju koja je vikala da ju pusti i gurala ga od sebe. Zaprijetio je da o tome što je upravo učinio nikome ne govori jer će je prebiti, a sve to je, kako piše u presudi, kod djevojčice dovelo do psihičkih smetnji u vidu trajne promjene ličnosti. Isto je ponovio u lipnju te godine, da bi tijekom kolovoza 2015. u večernjim satima ušao u sobu u kojoj su spavale njegove tri kćeri. Legao je pokraj 14-godišnjakinje, skinuo joj gaćice i ponovno silovao.

Optužen je i za bludne radnje poput diranja po grudima i spolovilu. Istraga je pokazala i da je od 2008. do kraja 2012. u dva navrata spolno iskoristio i svoju drugu, također malodobnu kćerku, a od 2013. do 1. lipnja 2015. i treću kćerku. I one su djevojčice s posebnim potrebama. Sve tri pohađaju školu i rade po prilagođenog programu. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 17 godina, u što se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem sjedi od uhićenja 20. studenog prošle godine. Istražni zatvor mu je produljen.

U selu kažu da nitko nije ni naslućivao što se događa u toj obitelji.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH