“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

MOST I PREDSJEDNICA DEMANTIRALI

Posted by on velj. 28th, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

most

Nije istina da su Boži Petrovu na Pantovčaku puštane snimke članova Mosta kako ulaze u Banske dvore

 

MOST nezavisnih lista demantirao je u nedjelju da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokazivala šefu te stranke Boži Petrovu snimke Mostovih članova kako ulaze na sastanak u Banske dvore.

 

‘Netočno je da je predsjednica Republike Hrvatske 22. prosinca pokazivala bilo kakve snimke čelniku Mosta g. Boži Petrovu, tijekom konzultacija oko mandatara Vlade RH’, naveli su u nedjelju u Mostu.

S demantijem se u nedjelju poslijepodne javio i Ured predsjednice.

U priopćenju se, između ostalog, navodi da je tvrdnja o prikazivanju snimki na Pantovčaku ‘neprovjerena i lažna’ te da je riječ o ‘apsolutnim i opasnim neistinama’.

U nastavku prenosimo priopćenje Ureda predsjednice u cijelosti.

U subotu, 27. veljače 2016. godine u Jutarnjem listu objavljen je tekst kolumnisticeJelene Lovrić pod naslovom „SDP može HDZ-u preoteti Most, ali ne s Milanovićem“ u kojem, između ostalog, stoji: „Na Pantovčaku, tvrdi naš izvor, Petrov je dobio na uvid snimku grupe svojih stranačkih kolega, kako u gluho doba noći, oko ponoći, ulaze u Banske dvore, na tajni razgovor s tadašnjim premijerom Milanovićem.“

Iako je kolumnistica Jelena Lovrić i ranije u svojim tekstovima iznosila neistinite i neprovjerene tvrdnje o Predsjednici Republike, Ured predsjednice Republike Hrvatske smatra potrebnim, ovoga puta, javno reagirati na neprovjerenu i lažnu tvrdnju iznesenu u navedenoj kolumni, s obzirom na njene puno šire implikacije. Potpuno i vrlo neugodno iznenađuje činjenica kako je novinarka i kolumnistica s dugogodišnjim iskustvom navela apsolutne i opasne neistine. Pritom ni na koji način nije pokušala provjeriti točnost informacije s Uredom predsjednice Republike Hrvatske. Poštivanjem zlatnog novinarskog pravila da se informacija provjeri sa svim uključenim stranama moglo se izbjeći očiti pokušaj obmanjivanja javnosti.

Jedini zaključak koji se nameće jest kako je cilj objave ove neistine bio obezvrijediti i dovesti u pitanje besprijekorno proveden postupak konzultacija Predsjednice Republike s čelnicima parlamentarnih stranaka.

U tom smislu očekujemo reakciju i ispriku redakcije Jutarnjeg lista, kao i same kolumnistice.

 

IZVOR

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH