“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Na putu do posla policajac se ubio ispalivši si hitac u glavu

Posted by on pro. 9th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

policija - Đurđevac newsNakon 
smrti I. V. nagađa se, utemeljeno ili ne, da si je život oduzeo jer je bio opterećen najavljenim preustrojem MUP-a

Beživotno tijelo policajca I. V. (45) pronađeno je jučer ujutro na parkiralištu Parka vozača u Pilama u općini Stubičke Toplice. Prema prvim informacijama, policajac se ubio hicem u glavu iz službenog pištolja koji je pronađen pokraj njega, i to dok se vozio na posao u Zabok.

 Parkirao je vozilo sa strane i ubio se. Bio je zaposlen u PU krapinsko-zagorskoj, a radio je u protueksplozivnom odjelu.

Njegovi poznanici tvrde kako ništa nije upućivalo na to da će dići ruku na sebe. Nije imao zdravstvenih problema, no imao je puno dužnika, odnosno ljudi koji mu nisu vraćali novac koji im je posudio. Dan prije s kolegama se navodno savjetovao o poslu, ničim ne otkrivajući da ga nešto muči.

Iako razlog policajčeva samoubojstva još uvijek nije poznat, barem ne službeno, odmah nakon što je pronađen mrtav započela su – utemeljena ili ne – nagađanja da je bio opterećen najavljenim preustrojem MUP-a. Radi li se o stvarnom uzroku ili su policajci sada skloni nesretnom događaju pripisati ono što ih i same zabrinjava, teško je sa sigurnošću reći.

– Žalosno je što si sve više policijskih službenika oduzima život. Ako je istina da se policajac u Zagorju ubio zato što je strahovao hoće li reorganizacijom zadržati ili ne svoje radno mjesto, to nikako nije dobro.

U posljednje vrijeme, umjesto da se fokusiraju na posao, policajci se bave time hoće li ili neće imati posao. Cijeli je niz problema u sustavu i kako onda policajci mogu zaštiti druge ako ne mogu ni sami sebe? – ogorčeno je komentirao Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Jagić kaže i da je Ministarstvo unutarnjih poslova palo na najniže grane i da “nikada nije bilo u lošijem stanju”. – Jako mi smetaju ničim dokazane priče da je sva policija korumpirana. Pa mi smo među rijetkima koji čiste svoje redove, za razliku od drugih institucija kojima to ne pada na pamet – izgovorio je Jagić, čekajući rezultate policijskog očevida koji bi trebao rasvijetliti zbog čega se ubio policajac iz Zagorja.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH