“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Najbolje poznavanje Sabora u kviz-natjecanju pokazao učenik Mato Vidaković iz Đurđevca

Posted by on ožu. 5th, 2016 and filed under POVIJEST, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

sabor -djurok.comZagreb – Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održala je danas treće online kviz natjecanje pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”.

Najuspješniji učenik bio je Mato Vidaković iz Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca s točnim odgovorima na svih trideset pitanja na koje je odgovorio u 9 i pol minuta.

Drugo i treće mjesto osvojili su Lorena Jedvaj i Dominik Bogati iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine. Četvrto mjesto dijele Marko Rastija iz ove slatinske osnovne škole i Marta Mandić iz Osnovne škole Antuna Branka Šimića iz Zagreba, a iz ove zagrebačke osnovne škole je i dobitnik petoga mjesta, Stipe Barišić.

U online natjecanju sudjelovalo je 216 učenika 6., 7. i 8. razreda s 216 svojih zamjenika. Sudjelovale su 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog plana i programa povijesti 6., 7. i 8. razreda, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Učenici svih škola sudionica natjecanja pokazali su zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove uloge u hrvatskoj povijesti, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika. Provedbom kviza „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ Sabor primjerom pokazuje kako institucije izvan odgojno-obrazovnog sustava mogu doprinositi ostvarenju složenih ciljeva građanskog odgoja i obrazovanja.

Nagrade trima najuspješnijim školama – slatinskoj, zagrebačkoj i Osnovnoj školi Stjepana Radića iz Božjakovine – su prijenosna računala koja će im uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner na prigodnoj svečanosti.

 

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH