“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

NAKON VELIKOG SLAVLJA ŠOK!

Posted by on velj. 24th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Fintic
Ništa od Barcelone, Uefa izbacuje Dinamo iz Lige prvaka!?

 

Jedna od najljepših priča hrvatskog nogometa mogla bi dobiti tužan završetak. Naime, Dinamovi juniori u utorak su u Belgiji u osmini finala Uefine Lige mladihbili bolji od Anderlechta (2:0) te bi ih tako u četvrtfinalu na Maksimiru trebao čekati dvoboj protiv velike Barcelone.

 

Ipak, slavlje je trajalo do danas popodne kada je iz Uefe stigao dopis kako je jedan igrač imao tri žuta kartona i time nije imao pravo nastupa protivAnderlechta. Riječ je o mladom Matiji Fintiću koji je tri žuta kartona zaradio u utakmicama protiv Arsenalau Londonu, Olympiakosa u Zagrebu i Bayerna u Münchenu.

Valja napomenuti kako je Fintić u igru ušao samo posljednjih sedam minuta i nije bitnije utjecao na igru, ali treba čekati kako će se situacija razviti, ali ne izgleda dobro, jer u pravilima jasno piše kako se kartoni nakon grupne faze ne brišu. To je slučaj samo ako klub ispadne iz natjecanja te se onda ti kartoni ne prenose na iduće natjecanje.

– Srce mi se raspalo kad sam saznao, ali mi smo svoje na terenu napravili – kazao je Mario Cvitanović, trener mladih Dinamovaca.

Premda je delegat nakon utakmice obavijestio Anderlecht o čemu se radi, Belgijanci su poručili kako se neće žaliti, no na to su imali priliku 24 sata od kraja dvoboja. No i bez njih UEFA sama može pokrenuti slučaj. U svakom slučaju, konačna odluka Disciplinaca bit će donesena 29. veljače.

U sličnoj se sitauciji ove sezone našao i Real Madrid, koji je u Kup utakmici protiv Cadiza u vatru bacio mladog Rusa Čeriševa, koji je i u 3. minuti zabio pogodak. NoČerišev tu utakmicu nije smio igrati zbog tri žuta kartona. Benitez je u poluvremenu uvidio gaf, izvadio Rusa, ali Španjolski nogometni savez nije imao milosti i izbacio je Kraljeve iz daljnjeg natjecanja Kupa kralja.

 

IZVOR

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH