“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

NEZNANJE I NESPREMNOST PREMIJERA HRVATSKE

Posted by on pro. 19th, 2016 and filed under KOLUMNE, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Hrvatski političari su bez razlika sa ili bez znanja istine o povijesti i u načelu nacionalna sramota, to dokazuje i jučerašnja emisija Nu2 u kojoj je gostovao premijer Plenković.

NEZNANJE I NESPREMNOST PREMIJERA HRVATSKE !

Gledam danas NEDELJOM u 2 i ne mogu razumjeti kako premijer Republike Hrvatske odgovara na provokativna pitanja srbofila, srboljupca Stankovića na pitanja o HOS – ovoj spomen ploči u Jasenovcu.

Na tvrdnju da ona vrijeđa osjećaje manjine u hrvatskoj ne zna uzvratiti protu pitanjem i tako zaštititi dostojanstvo većinskog dijela naroda kojeg predstavlja.

Zar vi druže Stankoviću ne mislite da spomenik Šoškoćaninu, postavljen u Borovom selu, mjestu u kojem su pobunjeni srbi izvršili zvjerski pokolj hrvatskih redarstvenika, sa četničkim simbolima i natpisima na ćirilici koji ga slavi heroja srba i Krajine, ne vrijeđa osjećaje hrvatske većine u ovoj državi?

Posebno branitelje i stradalnike. Zar ih ne vrijeđaju na deseci sličnih spomenika postavljenih u ratom zahvaćenim područjima, srbijanski spomenici koji slave agresore na Hrvatsku i koljače hrvatskog naroda?

Vi i mediji držite i predstavljate javnosti kako su HOS – ovci postavili spomen ploču čuvarima logora u Jasenovcu a ona je postavljena poginulim hrvatskim braniteljima HOS-a koji su živote položili u tom kraju i gradu pod tim znakom i pozdravom koji treba staviti u kontekst današnjih vremena.

Krv je HOS-ovaca mnogo puta prolivena za slobodu Hrvatske države i naroda tijekom obrane od velikosrpske agresije i ta krv isprala svaku povijesnu mrlju mrlju sa Hrvatskog Grba i starohrvatskog pozdrava ZA DOM SPREMNI. Ta je krv HOS-vaca pokazala i dokazala zašto je i kada nastao pokret koji je pod tim istim pozdravom od tog istog velikosrpskog hegemonizma branio Hrvatski Rod i Dom 40-tih baš kao i mi 90-tih.

I dok se mnogi koji se nazivaju Hrvatima odriču prošlosti srbi je ponavljaju i danas kao i 1918,1990.1945 i 90-tih na štetu Hrvatske i Hrvata, lažući, obmanjujući kao i uvijek potpomognuti domaćim izdajicama…Čiji nije ni Hrvatski Rod ni Hrvatski Dom…

Zašto oni čije osjećaje vrijeđa, nisu 91. došli u Jasenovac i rekli tim herojima da skinu te oznake jer ih to vrijeđa? Nisu, jer su se skrivali ispod kamena, i kao zmije čekali hoće li zauzeti pozicije u velikosrpskoj ili hrvatskoj državi. Njima je to i tako svejedno. I u jednoj i u drugoj bilo bi im dobro.

Sram te bilo Plenkoviću!

Sigurno si se kao i Bruxelleski Zoka od kojega se ne razlikuješ, tamo najeo previše srpske čokoladice koju toliko voliš.

Za takve kao što si ti, branitelji su bili spremni ginuti.

Ali tebi reći srami se, beskorisno je. Iz razloga što si kao i neki koje poznajem, protiv tog ljudskog osječaja cijepljen još dok si bio jako mali pionir.

Predstavljaj one koji ti to dopuštaju, mene takvi kao ti ne mogu niti smiju predstavljati. Možda jesi premijer Hrvatske ali nikada nisi bio niti ćeš biti Hrvatski premijer….

Renato Šelj,umirovljeni bojnik HV-a

Dopredsjednik Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH