“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

PAKRAC – OBILJEŽAVANJE 25. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA (video)

Posted by on velj. 23rd, 2016 and filed under POVIJEST, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Pakrac.jpg - djurok.com“Večer domoljubne pjesme, poezije i proze” naziv je akademije koja  će biti održana 26. veljače u 18 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman kao dio dvodnevnog obilježavanja 1. i 2. ožujka  1991. godine i početka Domovinskog rata. U sklopu te večeri bit će proglašeni i prezentirani najbolji radovi učenika pakračke i lipičke osnovne škole na temu „Mladi  i Domovinski rat“ te će biti izvedena glazbeno – scenska predstava „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“, a nastupit će i Kulturno -umjetničko društvo „Kamen“ iz Sirača.

U nastavku večeri bit će promovirane i  dvije knjige; “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca autora Damira Markuša i “Ne plači, moj dobri anđele” autora Damira Plavšića.

28. veljače pakračka sportska dvorana ugostit će MNK Futsal Dinamo. Malonogometaši zagrebačkog Futsal Dinama u Pakracu će odigrati revijalnu utakmicu protiv ekipe organizatora Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac, ulaz će biti slobodan, a program počinje u 17 sati.
Obilježavanje će biti nastavljeno 1. ožujka svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će s početkom u 11 sati biti održana u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon svete mise krenut će tradicionalni “Mimohod pobjednika” od župne crkve, ulicama grada do Rimokatoličkog groblja u Pakracu. U 13 sati i 15 minuta sudionici mimohoda će se postrojiti na parkiralištu uz zgradu Policijske postaje Pakrac gdje će se održati uobičajeno prisjećanje događanja iz 1991. godine, a govorit će više generala Hrvatske vojske i policije.
Obilježavanje 25. godišnjice početka Domovinskog rata održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.
https://www.youtube.com/watch?v=kisMqpcISXQ
IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH