“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

PAO BRZINSKI DOGOVOR; MILANOVIĆ: Svi se slažu da novi izbori budu 4. rujna!

Posted by on lip. 17th, 2016 and filed under IZBORI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

PXL_071215_123570261-660x413

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako bi najbolji termin za izbore bio 4, rujna, što je nedjelja prije početka školske godine.

Između SDP-a, HNS-a, Mosta i ostalih zastupnika koji su potpisali samoraspuštanje Sabora usuglašeno je kako bi novi izbori trebali biti 4. ili 11. rujna.

Ono što zahtjevaju jest da se već danas donese odluka o samoraspuštanju koja bi stupila na snagu 15. srpnja.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako bi najbolji termin za izbore bio 4, rujna, što je nedjelja prije početka školske godine.

“MOST je htio da izbori budu 15.7., ali mi smo za izbore 4. rujna. Predsjednica će odlučiti o tome. Ovo nije trenutak za radost. Mi smo spremni, ali nismo sretni. Nije bilo druge. Treba izgraditi nešto bolje. Nema rasprave o raspuštanju, samo odluka u kojoj se konstatira da će sabor biti raspušten 15. srpnja. Mislim da je predsjednica sklona tom datumu. To je dan prije početka škole. Reiner bi danas trebao okupiti ljude i dati to na glasanje. Naš stav su izbori, bit će teško ali smo optimisti”, kazao je Milanović.

Tome je navodno sklona i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Od 15. srpnja predsjednica mora raspisati izbore u roku od 30 do 60 dana. A ono što ona može napraviti jest ne poštivati volju zastupnika i promijeniti odluku.

No, pošto je potpisalo preko 80 zastupnika vjerojatno će ih i poslušati.

Konačnu odluku o raspisanim izborima donosi predsjednica, a njeno obraćanje se očekuje između 13.30 i 14 sati.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH