“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Policajac si slučajno propucao nogu, metak probio arteriju… jedva ostao živ

Posted by on tra. 5th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

granica1_1054101S1Granični policajac (37) iz Policijske postaje Koprivnica teško je ranjen jučer u postaji u Otočki, nedaleko od graničnog prijelaza Gola s Mađarskom.

Najvjerojatnije zbog nespretnog rukovanja službenim pištoljem 37-godišnjak si je ispod radnog stola propucao lijevu natkoljenicu, a život mu je spašen hitnom operacijom u koprivničkoj Općoj bolnici. Metak ga je, doznajemo iz policijskih izvora, zamalo bio usmrtio jer je probio arteriju i venu. Krvi je, pričaju, bilo posvuda, a osim liječnicima, neoprezni granični policajac može zahvaliti što je ostao živ i prisebnosti i hitnoj reakciji svojih kolega. Oni su mu prvi pružili hitnu pomoć i spriječili da iskrvari do bolnice.

Kako je priopćio glasnogovornik koprivničko – križevačke policije Dražen Laljek, 37- godišnji se policajac oko 12.45 sati sam ranio iz službenog pištolja. Iz još uvijek nepoznatog razloga pištolj mu je opalio ispod radnog stola, a sve se to dogodilo nakon što su kolege iz Koprivnice u Postaji granične policije proveli redovni godišnji pregled oružja.

 – Policijski je službenik s teškim ozljedama prevezen u koprivničku Opću bolnicu, a u tijeku je kriminalističko istraživanje – priopćio je Dražen Laljek. Pištolj kojim se ranio poslan je vještačenje, a ukoliko se utvrdi policajčeva odgovornost, protiv njega će biti pokrenut stegovni postupka.

– O eventualnom stegovnom postupku deplasirano je govoriti. Bitno je da je ostao živ. Dok dođe k sebi nakon operacije obavit ćemo s njim razgovor – rekao je Laljek.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH