“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Prijetio da će pobiti cijelo selo, pa ubio policajaca

Posted by on kol. 14th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

ubojstvodmp_2Duga Resa – Stravično ubojstvo večeras u Dugoj Resi! Muškarac je ubijen doslovno na kućnom pragu u pucnjavi u Donjem Mrzlom Polju, a Radio Mrežnica doznaje da je riječ o policajcu.

Ubojstvo se dogodilo oko 19,40 sati, a kako doznajemo ubijen je Miro Bežan (46), policajac koji nije u tom trenutku bio na dužnosti. Ubijen je doslovno na kućnom pragu, odnosno u dvorištu obiteljske kuće.

Kako doznajemo od svjedoka, nesretnom muškarcu presudio je drugi muškarac, susjed, Zlatko J.,  Dugorešanima poznat pod nadimkom Zlatni.

Prema onome što doznajemo, s njim policija, ali i susjedi već nekoliko dana imaju posla, a prijavljen je upravo i zbog pucnjave. Kako Radio Mrežnica doznaje, Zlatni je u nedjelju ispalio pet metaka iz “papovke”. Kako nam govore susjedi, imali su osjećaj da je “pukao” sa živcima i bio totalno rastrojen. – Prijetio je svima, očito su ga prebacili živci kad je u nedjelju pucao, kažu nam susjedi.Dodaju i da je tada prijetio da će “pobiti cijelo selo”.

Neslužbeno doznajemo i da ga je  policija zbog toga privela, no brzo je bio na slobodi. Večeras se pak dogodila tragedija.

Nesretni Miro je prema riječima jednog od svjedoka večeras kosio u dvorištu. U isto vrijeme njegov susjed počeo je pucati, a on ga je krenuo smirivati i moliti da prestane s pucnjavom. U tom trenutku Zlatni je došao do njega i pucao u nesretnog muškarca iz poluautomatske puške.

– Susjed Miro je ostao mrtav na licu mjesta, kažu nam svjedoci.

Ubojica je nakon toga skočio u Mrežnicu i preplivao na drugu stranu. Vrlo brzo nakon toga u Donje Mrzlo Polje sjurile su se brojne policijske ophodnje u potrazi za ubojicom. Još se čeka potvrda je li uhićen.

Duga Resa je u šoku. Ubijenog policajca brojni su poznavali, a svi ga redom opisuju kao čovjeka dobre duše, mirnog i tihog, povučenog čovjeka i odličnog policajca.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH