“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka

Posted by on sij. 11th, 2017 and filed under OSTALO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Prema prognozi norveškog instituta, snijeg će u Zagrebu padati od ponedjeljka do četvrtka. Slično će biti i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru
Velike hladnoće koje su obilježile ovaj i protekli tjedan, u idućem bi tjednu mogle zamijeniti oborine. Kako prognozira norveški Yr, u Zagrebu bi snijeg mogao padati od ponedjeljka do četvrtka i to bez prestanka. Inače, riječ o meteorološkom institutu koji ima poprilično točne prognoze.
Temperature će i dalje ostati u minusu iako će biti ipak nešto više nego proteklih dana. Slično se vrijeme očekuje i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru koji bi prvu sljedeću ‘veliku pošiljku’ snijega mogli dobiti već u ovaj petak.Snježne padaline predviđaju se u idućem tjednu i na istoku zemlje kao i u unutrašnjosti Dalmacije, ali bit će ih ipak nešto manje nego u središnjoj Hrvatskoj i gorskim predjelima.

Iako se uz more očekuje većinom kiša i to u velikim količinama, i tamo bi, osobito u ponedjeljak i utorak, mogla pasti i pokoja snježna pahulja i to prvenstveno na riječkom i zadarskom području.

 Ledena smrt u Europi u nekoliko dana uzela 54 života

Još šestero ljudi umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako je u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrle su najmanje 54 osobe, većinom u Poljskoj.

– Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom zadnja 24 sata – objavio je centar u kratkom priopćenju.

– Broj žrtava pothlađenosti popeo se na 71 osobu od 1. studenoga – navodi centar u tom priopćenju. Poziva da se pomogne potrebitima u teškim meteorološkim uvjetima, uglavnom beskućnicima.

Po meteorološkim predviđanjima, temperature bi trebale postupno rasti u nadolazećim danima u Poljskoj, ali će ostati ispod ništice.

Prošle je zime, neobično blage, oko 77 osoba umrlo od pothlađenosti u toj zemlji s 38 milijuna stanovnika.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH