Uoči večerašnje utakmica Hrvatska – Španjolska Hrvatski nogometni savez na službenoj stranici poslao je upute hrvatskim navijačima kako se ponašati.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

“Dragi navijači, u ime Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske reprezentacije zahvaljujemo Vam na odličnoj potpori u dosadašnjem dijelu Eura.

Zbog strožih kontrola ulaska u odnosu na utakmice u Parizu i Saint-Etienneu, molimo sve navijače Vatrenih da na stadion u Bordeauxu dođu na vrijeme – najkasnije tri sata prije početka utakmice – kako bi mogli pravovremeno ući na stadion te izbjeći gužve uoči samog početka utakmice.

Također, ne zaboravite osobne dokumente radi uspoređivanja istovjetnosti podataka na ulaznicama s osobnim podacima.

Navijače hrvatske reprezentacije ovim putem molimo da se ne koriste nasiljem u slučaju eventualnih huliganskih izgreda već da u takvoj situaciji ostave dovoljno prostora sigurnosnim službama da nesmetano postupaju prema izgrednicima.

Danas nas čeka novi izazov te Vas pozivamo da još jednom na fer i korektan način bodrite Hrvatsku do uspjeha. Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije.

Budimo ponosni navijači Hrvatske!”, apeliraju iz HNS-a.

IZVORNO