“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Prve žrtve Pokemon GO igrice: tinejdžeri provalili u kuću, jedan ubijen na mjestu, drugi se bori za život

Posted by on srp. 21st, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

pokemon-go-djurok.comDvojica tinejdžera provalili su u jednu kuću hvatajući Pokemone. Vjerojatno misleći kako su provalnici, netko ih je propucao. Jedan mladić je na mjestu usmrćen

Popularna igrica Pokemon GO uzela je i prvi život. Tinejdžer u Gvatemali je ubijen nakon što je provalio u kuću hvatajući Pokemone.

Naime, dvojica mladića, 18-godišnji Jerson Lopez de Leoz i 17-godišnji Daniel Picen provalili su u jednu kuću pokušavajući skupiti još jedno stvorenje iz hit igrice. Međutim, oba su propucana. Jason je ubijen na mjestu, dok se Picen bori za život.

Nije poznato tko je pucao, jer počinitelj je odmah napustio mjesto zločina.

Pokemon GO izaziva kontroverze otkako je postao dostupan. Dok je jedan Novozelanđanin dao otkaz ‘jer mora biti najbolji’, u Britaniji se umalo utopilo 20 tinejdžera koji su se na splavi zaputili do sredine jezera hvatati Pokemone.

Indonezija je zabranila policajcima da igraju Pokemon Go dok su u službi, a sprema se isto učiniti i s vojnicima, objavili su u srijedu dužnosnici, s obzirom da aplikacija s igricom na smartphoneu predstavlja prijetnju za sigurnost, najavio je indonezijski ministar obrane.

U toj zemlji jugoistočne Azije kao i na drugim mjestima u svijetu, lov na virtualna stvorenja skrivena u realnom svijetu putem Pokemon Go aplikacije privlači brojne korisnike koji su ilegalno “skinuli” aplikaciju s obzirom da još nije na raspolaganju u Indoneziji.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH