“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

RADIONICE U OKVIRU GRAĐANSKE AKCIJE „PLASTIKU RECIKLIRAJ, TORBU BIRAJ“

Posted by on tra. 12th, 2016 and filed under ĐURĐEVAC, UDRUGE, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Udruga "Mali Princ" Đurđevac

Udruga “Mali Princ” Đurđevac

Dijelove torbi koje su korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ u prethodnom razdoblju oslikali zajedno sa učenicima Osnovne škole „Grgur Karlovčan“ Đurđevac i polaznicima Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, ovih dana su šivali zajedno sa članicama Udruge žena Grada Đurđevca i Udruge „Narcise“ Đurđevac. Radionice s članicama udruga žena održane su 05. i 06. travnja. Na radionicama šivanja nastale su mnogobrojne platnene torbe koje će se mjenjati za PVC vrećice.  Nakon šivanja, druženje se nastavilo uz sokove, kavu i grickalice. Dugogodišnje prijateljstvo s članicama ovih udruga žena produbljeno je i dogovoreni su i  novi susreti.

U petak 08. travnja u prostorima Udruge organizirana je i radionica sa učenicima sedmih razreda OŠ Grgur Karlovčan Đurđevac koji su sa svojim razrednicama Jasminom Konjarek i Danijelom Barčan posjetili korisnike Udruge. Na radionici su korisnici Udruge i gosti izrađivali letke s ekološkim porukama koji podržavaju cilj ove akcije – očuvanje okoliša i prirode. Letke će korisnici Udruge dijeliti prilikom planiranih zamjena platnenih vrećica za PVC vrećice. Svojim posjetom osnovnoškolci su podržali akciju “Plastiku recikliraj, torbu biraj” i time pokazali kako među mladim sugrađanima postoji veliki interes za ovu akciju.

Građanska akcija „Plastiku recikliraj, torbu biraj“ koju provodi Udruga Mali princ u razdoblju od 01. ožujka do 31. svibnja 2016.g. provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva”.

IZVOR: www.picoki.com

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH