“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

SAMO SU HRVATSKI AUSTRALCI PLAKALI Kako su kockasti uz pomoć Boga Luke ubili huk 20.000 Turaka!

Posted by on lip. 12th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

hrvatska turska stadionKako je lijepo bilo u nedjelju kazati “Ja sam Hrvat u Parizu”. A kako je tek bilo grupno povikati nakon pobjede:

– Mi Hrvati, Mi Hrvati!

Orila se pobjednička pjesma “kockastih” Parkom prinčeva nakon što je Turska potpisala poraz. Prva je pobjeda najteža, ali i najslađa. I neće biti zadnja, dakako.

– Ma kakvi zadnja. Tek smo krenuli, zapišite to, novinari. Na kojem ćemo portalu izaći, hoće li biti i slika? – zapitkivali su nas Hrvati po tribinama Parka prinčeva.

Deliriju oduševljenja nije bilo kraja. Kockasti su razgalili duše i srca svih onih koji su potegli do Pariza. Iz svih dijelova Hrvatske, iz mnogih europskih zemalja. I nisu požalili.

– Doći ćemo opet u Pariz! – poruka je na rastanku.

Samo su naši znanci iz subotnje promenade podno Eiffelova tornja, australski Hrvati, pustili suzu.

– Imamo dva tjedna odmora i nećemo moći ostati iza prvog kruga. A znali smo da će biti dobro s Hrvatskom u Europi. Morat ćemo pobjede proslavljati u Australiji – poručili su Hrvati iz Sydneya.

Turci su bili glasniji i brojniji na Parku prinčeva, ali trebala je jedna lopta da promijene slika i zvuk. Pogodak Luke Modrića ugasio je 20.000 grla, ostavio pjesmu samo hrvatskoj strani.

“U boj, u boj”, pjevalo se na stadionu PSG-a nakon što je Luka “probušio” Volkana Babacana.

Turci su doveli i limenu glazbu. Bubnjeve i puhački orkestar. Ali, uzalud. Hrvati imaju Modrića, a Luka je definitivno veći umjetnik od Arde Turana. Makar smo od Turaka prije utakmice slušali “Arda pobjeđuje, samo Arda”. Ma kakav Arda!

– Javi se, javi se – uzvikivali su hrvatski navijači na poluvremenu dvoboja.

Nije trebalo pitati kome viču. Luka Modrić se spremno javio. Na poluvremenu i na kraju.

– Luka je bog, Luka je naš junak – tepali su mu navijači Kockastih. Kako i ne bi kada im je omogućio realnu nadu produljenja lipanjskog nogometnog ludila.

https://www.youtube.com/watch?v=nLu4SiRLpDQ

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH