“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ŠATOR U SAVSKOJ DANAS ODLAZI U POVIJEST Branitelji nakon 555 dana završavaju svoj prosvjed, u podne će objasniti zašto

Posted by on tra. 26th, 2016 and filed under BRANITELJI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

_ator_Savska_1067924S1Nakon 555 dana prosvjeda, branitelji su odlučili završiti prosvjed pred ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, piše Dnevnik.hr kojima je ova informacija potvrđena iz Udruge 100-postotnih HRVI.

U podne je u šatoru zakazana konferencija za medije na kojoj će branitelji objasniti razloge za prestanak prosvjeda. Iz Udruge napominju kako će demontaža šatora ipak trajati nekoliko dana, piše Dnevnik.hr.

Branitelji su šator ispred ministarstva podigli 20. listopada 2014. i tražili smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Dolaskom nove vlade i novog ministra Tomislava Medveda, koji je najavio zaokret prema braniteljskoj populaciji jer smatra da je godinama bila ponižavana, branitelji više nemaju zbog čega prosvjedovati.

Vođa prosvjednika Đuro Glogoški tijekom prosvjeda je optužio ministarstvo na čelu s Matićem da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, da se pljuje po stradalnicima Domovinskog rata, a veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH