“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

SKANDALOZNO: Vlaho Orepić jugoslavenski zapovjednik luke Ploče – hrvatski Pearl Harbor

Posted by on lip. 2nd, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Vlaho Orepić - djurok.comOstavljeni su najvećim dijelom svi kadrovi bivšeg ministra Ostojića te se čini da i dalje po principu članstva u SKJ-SKH se obavlja kadroviranje u ovom iznimno važnom i bogatom ministarstvu.

U svim medijima potpuno je nezapaženo prošla informacija kako je Ministar unutarnjih poslova RH bio zaokupljen drugim obvezama prošli tjedan, 28. svibnja 2016., kada su se na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, povodom obilježavanja 25. godišnjice Oružanih snaga RH, postrojile sve postrojbe iz 1991. godine.

Ministar nije nazočio ovako važnom okupljanju te je potpuno zanemario i činjenicu da je upravo današnje Ministarstvo unutarnjih poslova RH prvo okupilo, postrojilo i usmjeravalo hrvatske redarstvene snage jer prema tadašnjim još uvijek jugoslavenskim zakonima, Hrvatska nije imala svoju vojsku, oružje.

Embargo nam je nametnut od Bude Lončara koji je to odradio na najvišoj razini u zgradi Ujedinjenih naroda na 1. Aveniji u New Yorku.

PRVI HRVATSKI REDARSTVENICI

Mnogobrojni prvi hrvatski redarstvenici kontaktirali su redakciju portala te smo ponukani tim ogorčenjem kontaktirali i g. Ivana Krmpotića, prvog zapovjednika i osnivača 1. hrvatskog redarstvenika.

Gospodin Krmpotić nam je rekao da je upravo danas trebao gostovati na HRT-u na temu osnivanja prvih hrvatskih redarstvenika te da su ga kasno sinoć obavijestili bez nekog posebnog obrazloženja da je tema danas izbačena iz emisije, tj. on. Nama se pak čak čini da je i dalje na snazi zapovijed UDBE, tj. Centralnog komiteta, te da se i dalje opstruira istina i promicanje istine o Domovinskom ratu, te o stvaranju buduće jezgre Hrvatske vojske, danas Oružanih snaga RH.

Krmpotić nam je vidno šokiran samo kratko izjavio kako je putem medija čuo za taj podatak da Ministar unutarnjih poslova nije prisustvovao svečanosti, ali ističe da ni on nije pozvan niti se nalazi u ikakvom protokolu Ministarstva unutarnjih poslova RH, ali ni Ministarstva obrane RH.

O samom Orepiću ne zna ništa, istaknuo je Krmpotić. Ali s obzirom na to da se tako ne ponosi njima i ne ističe njihovu važnost i ne vrednuje njihov doprinos u Domovinskom ratu, samim svojim dolaskom im je tako poslao i jasnu poruku! Zaboravlja očigledno da su tijekom 1990. i 1991. svi nazivali redarstvenike “jake snage MUP-a”.

OREPIĆ ČASNIK JNA – UHIĆEN I ZADRŽAN

Mi smo pak otišli dalje pa smo kontaktirali neke Pločane koji su nam ispričali kako se govori da je ministar ustvari bio s one strane, tj. JNA, te da su ga naši zarobili i držali neko vrijeme dok se nije obavila primopredaja. Nadamo se da to nije istina te da će nam ministar ispričati svoju verziju priče.

S obzirom na to da se nije dogodila nikakva promjena u ustroju, tj. kadrovima MUP-a (generalno), kozmetički vrlo minimalno nakon skandala i nestanka velikih vrijednosti iz PU Zagrebačke u Heinzelovoj ulici.

Ostavljeni su najvećim dijelom svi kadrovi bivšeg ministra Ostojića te se čini da i dalje po principu članstva u SKJ-SKH se obavlja kadroviranje u ovom iznimno važnom i bogatom ministarstvu.
Mnogi su se nadali kako će očistiti mnogobrojne lažne branitelje koji su temeljem dokumenta iz ovog Ministarstva ostvarili status dragovoljca i branitelja, te na kraju krajeva objaviti i podatak tko je bio zapovjednik Saši Perkoviću i gdje je on to bio na prvoj liniji fronte.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH