“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Skup solidarnosti i predaja zahtjeva za Hrvate u BiH

Posted by on pro. 8th, 2017 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Studenti i mladi iz svih dijelova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine organiziraju veliki skup solidarnosti i predaju zahtjeva hrvatskih studenata i mladeži vlastima Republike Hrvatske.

Cilj skupa je pružiti stvarnu podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini s obzirom na novonastalu političko-društvenu situaciju, pokazati što mladi misle o podaničkoj i ignorantskoj politici mnogih dosadašnjih političkih dužnosnika te predati konkretne zahtjeve u obliku peticije vlastima Republike Hrvatske: Saboru RH, Vladi RH, DORH-u i Predsjednici RH.

Prosvjedni skup će se održati 12. prosinca u 13h okupljanjem na Trgu bana Josipa Jelačića odakle će prosvjed ići prema Trgu sv. Marka gdje će se održati glavni performans.

Svojim zahtjevima, hrvatski studenti odgovaraju na dva desetljeća ignoriranja, izdaje, ponižavanja i oduzimanja ljudskih, ekonomskih i političkih prava hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, ali i u Republici Hrvatskoj. Ponudit će i konkretne mjere kojima bi vlasti Republike Hrvatske konačno zastupale nacionalne interese te državnički nastupali prema zaštiti prava i sigurnosti (ne)ravnopravnog i (ne)konstitutivnog naroda u BiH.

Pokažimo svim dosadašnjim vlastima da ne prihvaćamo njihovo podaništvo te nerad i ignoriranje vlastitog naroda.
Stanimo uz pravdu i istinu te potaknimo vlasti RH da napokon krenu štititi nacionalne interese.

Vidimo se na Trgu u 13h!

Hrvatski studenti

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH