“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

STIŽE ZIMA!

Posted by on ožu. 6th, 2016 and filed under OSTALO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

PXL_070116_12479961-660x413Promjenljivo oblačno vrijeme mjestimice s kišom, a u gorju i s malo snijega očekuju nas u utorak. Oborine će biti uglavnom slabe do umjerene. Na Jadranu će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka malo niža, osobito ujutro.

U ponedjeljak nas, prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, a uz više oblaka mjestimice će biti i kiše, češće i vjerojatnije u drugom dijelu dana.

Poneki pljusak s grmljavinom moguć je u Dalmaciji. Na kopnu vjetar slab, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 9 do 14, u gorskim područjima malo niža, između 6 i 9 °C.

Promjenljivo oblačno vrijeme mjestimice s kišom, a u gorju i s malo snijega očekuju nas u utorak. Oborine će biti uglavnom slabe do umjerene. Na Jadranu će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka malo niža, osobito ujutro.

Portal Istramet javlja kako najnoviji prognostički modeli za 10-ak dana predviđaju mogućnost promjene sinoptičke situacije, uz dolazak hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta.

Sinoptička situacija krajem idućeg tjedna mogla bi se polako početi mijenjati. Naime, iznad Velike Britanije i Atlantika moguć je razvoj prostrane anticiklone koja bi omogućila prodor hladnog zraka direktno iz Rusije.

Temperature zraka bi se u takvoj situaciji osjetno snizile, a jači jutarnji mrazevi postali bi svakodnevica u unutrašnjosti, ali i ponegdje uz obalu.

“Iako je za detalje zaista prerano, upravo zbog toga što bi jača zahlađenja imala vrlo negativne posljedice na poljoprivredu, idućih dana intenzivno ćemo nastaviti pratiti razvoj događaja na modelima”, piše portal Istramet.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH