“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ŠTO SE TO DOGAĐA NA GRANICI RH I SRBIJE?

Posted by on velj. 23rd, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

kamioni_granica
ŠTO SE TO DOGAĐA NA GRANICI RH I SRBIJE?

Sa srpske strane Bajakova stvorila se enormna kolona: ‘Čeka se 13 sati, Hrvati rade usporeno!’

 

Teretni promet na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo između Srbije i Hrvatske jako je usporen, a kolona kamiona duga je oko osam kilometara, izvjestila je u utorak Radio-televizija Srbije (RTS).

 

U koloni je sa srbijanske strane oko 400 kamiona koji na graničnom prijelazu čekaju i do 13 sati.

Prema priopćenju carinske uprave, promet otežava usporeni rad hrvatskih graničnih policajaca i carinika koji provode detaljnu kontrolu.

Iako carinici sa srbijanske strane rade punim kapacitetom, uvjetovani su dinamikom rada kolega sa hrvatske strane, jer ne mogu propuštati vozila dok je međuzona puna, navodi se u priopćenju.

Na graničnom prelazu Šid, sjeverno od prijelaza Batrovci-Bajakovo situacija je razmjerno povoljnija i teretna vozila čekaju na izlazu iz Srbije oko dva sata.

U putničkom prometu na oba ova prijelaza nema smetnji i zastoja.

Teretni promet na prijelazu Bajakovo-Batrovci bio je usporen i jučer zbog tehničkih problema s kompjutorskim sustavom sa srpske strane, ali su oni brzo otklonjeni.

 

IZVOR

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH