“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Stotinke dijelile Hrvatsku od plasmana u četvrtfinale

Posted by on velj. 20th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lana Zbašnik - djurok.comHrvatski alpinci Lana Zbašnik i Samuel Kolega nisu uspjeli proći u četvrtfinale natjecanja mješovitih reprezentacija u paralelnom slalomu na Zimkim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru, nakon što su u prvom krugu izgubili od Slovenije zbog devet stotinki lošijeg vremena dviju najbržih vožnji

LILLEHAMMER Hrvatski alpinci Lana Zbašnik i Samuel Kolega nisu uspjeli proći u četvrtfinale natjecanja mješovitih reprezentacija u paralelnom slalomu na Zimkim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru, nakon što su u prvom krugu izgubili od Slovenije zbog devet stotinki lošijeg vremena dviju najbržih vožnji.
Sloveniji je pobjedu donijela 17-godišnja Meta Hrovat koja je u obje vožnje bila brža od 16-godišnje Lane Zbašnik. U prvoj vožnji Lana je zaostala za 83 stotinke, a u drugoj za 80 stotinki. Iako je sjajno skijao u oba svoja nastupa, 17-godišnji hrvatski reprezentativac Samuel Kolega nije uspio nadoknaditi Lanin zaostatak. Kolega je u prvoj vožnji bio brži od slovenskog vršnjaka Anžea Čufara za 93 stotinke, a u drugoj za 71 stotinku.

Pri rezultatu 2-2 o pobjedi je odlučivao zbroj najbržih vožnji svakog para, u čemu je slovenska reprezentacija (39.78) za devet stotinki bila brža od hrvatske kombinacije (39.87), iako je naša ekipa ukupno za jednu stotinku imala bolje vrijeme u zbroju sva četiri nastupa.

Osim Slovenije, mjesto u četvrtfinalu izborile su reprezentacije Norveške, Kanade, Rusije, Austrije, Finske, Njemačke i Švicarske.

HINA

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH