“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Tamari Belak Brončani mikrofon za radijsku emisiju Krila anđela

Posted by on stu. 9th, 2016 and filed under OSTALO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

tamara_belak_podravski_radio-2-Đurđevac newsAutorica Krila anđela u emisiji koja se emitira na đurđevačkom Podravskom radiju veliku pozornost posvećuje osobama s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim slušateljima.

Tamara Belak (27), glavna i odgovorna urednica Podravskog radija iz Đurđevca, dobitnica je Brončanog mikrofona Hrvatske udruge radija i novina za radijska dostignuća. Nagradu je zaslužila za emisiju Krila anđela, čija je autorica, voditeljica i urednica.

– Sretna sam i ponosna što sam osvojila ovu nagradu. Ovo je veliko priznanje i za mene i za Podravski radio. Drago mi je da je emisija prepoznata i od struke, ali najvažnije od svega je da u svom programu Podravski radio ima emisiju koja potiče javnost na humanost te na poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje različitosti kao društvene vrijednosti – istaknula je ona.

Zahvalila je pritom svima koji su do sada gostovali u emisiji Krila anđela, istaknuvši da ova nagrada jednim velikim dijelom pripada i njima.

Autorica Krila anđela u emisiji veliku pozornost posvećuje osobama s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim slušateljima.

„U emisiji prezentira rad, aktivnosti, projekte, sva važna događanja u koje su uključene ili ih provode osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te ostale zanimljivosti iz njihovoga života. Česti gosti u emisiji, osim osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, jesu i osobe iz udruga za poboljšanja kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, roditelji, volonteri i osobe kompetentnih struka za teme koje se u emisiji obrađuju. U emisiji pokušava život osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom učiniti bližim sveukupnoj populaciji, to jest senzibilizirati, educirati i prenijeti informacije javnosti o životu osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, o njihovim sposobnostima i doprinosu, te potrebnoj i mogućoj potpori ovoj populaciji, ali obraditi i razne druge teme, namijenjene široj populaciji, gledane iz kuta osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom“, istaknuo je direktor Podravskog radija Ivica Šubara, predlagatelj Tamare Belak za ovu nagradu.

Tamara Belak, glavna urednica Podravskog radija // Foto: Podravski radio Đurđevac
Tamara Belak, glavna urednica Podravskog radija // Foto: Podravski radio Đurđevac

Dodao je kako, osim sadržaja koji prati život osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, autorica u emisiji potencira komunikaciju i daje važnost djeci s teškoćama u razvoju i djeci s invaliditetom želeći im ukazati na njihove vrijednosti.

Podravski radio na frekvenciji 87,6 MHz 10-minutnu emisiju Krila anđela emitira svakog četvrtka u 17.30 sati. Emisija je u programu unazad godinu dana.

– U planu nam je emisiju emitirati i ubuduće jer se pokazala kao pun pogodak. Vidi se velik pomak u senzibilizaciji javnosti prema osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom – rekla je Tamara, koja je nakon završene Opće gimnazije u Đurđevcu studirala bilinogojstvo na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Od 2015. godine radi kao novinarka i voditeljica na Podravskom radiju, a glavnom urednicom imenovana je ove godine.

U kategoriji radijskih dostignuća Srebrni mikrofon pripao je Tončiju Surjanu s Radio Vala iz Vela Luke za emisiju Luški petak, dok Zlatni mikrofon ide Ruži Orešković s Hrvatskog radija Otočca za emisiju Naše devedesete.

Hrvatska udruga radija i novina – HURIN – svake godine raspisuje natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za osobito istaknuti doprinos novinarstvu i javnom informiranju u lokalnim novinskim i radijskim postajama, odnosno za radijska, novinska i fotoreporterska dostignuća, za najbolji jingle, najbolju Internet stranicu i najbolju akciju.

Svečana dodjela nagrada bit će u Opatiji 22. studenog na 9. Danima elektroničkih medija, 22. Danima radija, 9. Danima televizije i 9. Danima interneta koje organiziraju Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) i Nacionalna udruga televizija (NUT) te Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Agencija za elektroničke medije, a sve pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH