“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

„Tour of Croatia“

Posted by on tra. 14th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

indeksirajU razdoblju od 19. do 24. travnja održati će se biciklistička utrka „Tour of Croatia – Race through natural beatuy“. Biciklistička utrka podijeljena je na 6. etapa.

Biciklistička utrka započinje u 10 sati dana 19. travnja 2016. godine, a prva etapa održava se na relaciji Osijek  – Varaždin. U sklopu prve etape biciklističke utrke natjecatelji će prolaziti područjem Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja od 40 – 50 kilometara na sat, očekuje se da će se utrka na području Policijske uprave koprivničko – križevačke odvijati između 13.30 i 15 sati.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2 na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Cvetkovec.

U gradu Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama:

Zaobilaznica – Bjelovarska cesta – Ulica braće Radić – Ulica Stari Brežanec – Ulica Ivana Mažuranića – Starogradska ulica – Trg mladosti – Ulica Antuna Nemčića – Florijanski trg – Ulica Ante Starčevića – Ivanjska ulica – Pavelinska ulica – Ulica Ivana Česmičkog – Varaždinska cesta.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacijama vršiti zatvaranje prometa odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Apeliramo na vlasnike teretnih vozila da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika, te uputama redara utrke.

GASNOGOVORKIK PU:

Dražen Laljek

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH