“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Trostruki ubojica pucao sebi u usta

Posted by on tra. 27th, 2017 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

“S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života”, izvijestili su iz policije.

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubojstvo u šibenskom predgrađu Brodarica, unatoč višesatnom pregovaranju, iza ponoći si je u usta stavio pištolj te je došlo do opaljenja, nakon čega je s ozljedama u predjelu glave prevezen u šibensku bolnicu pokazujući znakove života, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

“Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva policije. Dodaje se i da policijski službenici PU Šibensko-kninske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Pokušavali ga nagovoriti da se preda

Luketa (59) se do tog trenutka nalazio u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u blizini kuće gdje su se ubojstva dogodila, zbog čega je policija blokirala sve ulaze u naselje Brodaricu kroz koje prolazi i Jadranska magistrala D8, koja je također bila zatvorena za sav promet. Svemu je prethodilo, kako je priopćila policija, da su u 21,18 sati Luketu zatekli naoružanog na jednoj lokaciji na području Šibenika i od tada su ga pokušavali nagovoriti da se preda, pri čemu je on prijetio i samoubojstvom.

Motiv nepoznat

Iako policija nije izašla s identitetima ubijenih, neslužbeno se doznaje da je među njima i Ivan Bajić Pajdo (65), čovjek koji je nekada bio tjelohranitelj Zlatka Bagarića, neokrunjenog “kralja kocke”, kako su Bagarića titulirali mediji. Bajićevo mrtvo tijelo nađeno je u vozilu pred kućom u Gomljaniku u šibenskom naselju Brodarica. U kući su pak mrtvi nađeni supružnici H.K. i M.K.. Njihova tijela policija je otkrila nakon što je dobila dojavu o pucnjavi te je izašla na teren kako bi provjerila o čemu se tu radi.

Policija je poslijepodne provodila opsežan očevid, prikupljajući sve korisne tragove, a u potragu za Luketom poslani su i policajci s dugim cijevima, te su sve prometnice u Šibeniku i okolici bile pod policijskim nadzorom. Što je motiv ubojstva za sada nije poznato.

– Okolnosti događaja i identitet umrlih osoba se utvrđuju – kratko je rekla Marica Kosor, glasnogovornica PU šibenske.

“Ubijeni su vam susjedi, muž i žena”

Neposredno nakon pucnjave na Brodarici su se pojavili policajci s dugim cijevima, a na mjestu tragedije u Ulici Gomljaniku, policija je vrpcom ogradila područje 50-ak metara od kuće te novinarima nisu mogli prići mjestu zločina.

– Vidjela sam kako preko zida dvorišta bježi jedan prosjedi visoki muškarac, a drugi niži je hodao polako. Sumnjivo se ponašao pa mi se čini da je imao nešto s tim događajem – rekla je susjeda, koja je nazvala policiju čim je to vidjela, ali policija je, dodala je, već bila tu.

Druga susjeda rekla je da je s mužem gledala televiziju kad im je na vrata došla poznanica i rekla:

– Pa zar ne znate što se dogodilo u našoj ulici? Ubijeni su vam susjedi, muž i žena.

Nakon toga muž te gospođe zamolio je novinare da odu i da ih više ništa ne pitaju.

I drugi susjedi povukli su se u svoje kuće. Vrata i prozori svima su zatvoreni, a policija je blokirala pristupe mjestu tragedije.

Izvor: PDN

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH